Επεισόδια στην Ειδομένη- Χρήση χημικών από την ΠΓΔΜ- Διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. παρατεταγμένες (photos-video)

12:57 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Καζάνι που βράζει η Ειδομένη για ακόμα μια μέρα. Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ με τους συνοριοφύλακες να κάνουν για ακόμα μια μέρα χρήση χημικών. Το γύρο του κόσμου την ίδια στιγμή κάνει η είδηση πως στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται μια Γερμανίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα ειδήσεων, αστυνομικοί της ΠΓΔΜ κάνουν και σήμερα χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Ενώ

οι πρόσφυγες και μετανάστες ρίχνουν συνεχώς πέτρες.

Διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο:

Δύο διμοιρίες ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται παρατεταγμένες δίπλα στον φράχτη, που έχει υψωθεί στην ουδέτερη ζώνη ΕλλάδαςΠΓΔΜ. Στόχος είναι να αποτραπεί ενδεχόμενη προσέγγιση προσφύγων.

#Greece #Update. Tear gas falling again close to #refugees protesting in #Idomeni pic.twitter.com/X9Ll4eik7Q Video by @Britta_Jaeger

— José Miguel Sardo (@jmsardo) April 13, 2016

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν ομάδα προσφύγων και μεταναστών πλησίασαν τον συρμάτινο φράκτη και προσπάθησαν τον ανοίξουν για να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

#Greece #Update: New clashes in #Idomeni between macedonian police and #refugees . Injured ppl via @ElenaHerreros pic.twitter.com/tiTPplkYFQ

— José Miguel Sardo (@jmsardo) April 13, 2016

Μπροστά από τον συρμάτινο φράχτη βρίσκονται περίπου 100 άτομα τα οποία φωνάζουν συνθήματα.

#Idomeni now- tear gas being fired at crowds gathered at the border pic.twitter.com/GGHioN7nep

— Lighthouse Relief (@LighthouseRR) April 13, 2016

Τι δήλωσε ο Γ. Κυρίτσης;

Την Τετάρτη σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε πως «θα συνεχιστεί ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη».

Και τόνισε:

Ο έλεγχος είναι χρήσιμος για τον κόσμο που δραστηριοποιείται στην αλληλεγγύη αλλά και για την αποφυγή περιστατικών, όπως τα επεισόδια της Κυριακής

Ενώ παράλληλα δήλωσε:

«Από την Ειδομένη μετακινούνται 500 ατόμα την ημέρα. Αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για βιομηχανικούς και εμπορικούς χώρους στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές».

Ενώ κλείνοντας ο Γ. Κυρίτσης σημείωσε για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά πως η αποσυμφόρηση «θα ολοκληρωθεί με ορίζοντα την αρχή της τουριστικής περιόδου του Πάσχα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας».

Συλλήψεις στην Ειδομένη:

Οι άνδρες της αστυνομίας μετά από έλεγχο συνέλαβαν μια Γερμανίδα που είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού. Μαζί της προσήχθησαν για εξέταση, άλλη μία ομοεθνής της, μία Αμερικανίδα και μία Ισπανίδα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα μπλόκα αλλά και οι έλεγχοι των ανδρών της αστυνομίας στη γέφυρα του Αξιού και στην κατεύθυνση προς τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Πόσοι είναι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας φτάνουν τους 53.661.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκαν 7.150 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων η πλειονότητα βρίσκεται στη Λέσβο (4.078 άτομα).

Στην Αττική βρίσκονται συνολικά 14.963 πρόσφυγες και μετανάστες, Οι 3.805 έχουν βρει κατάλυμα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα την ίδια στιγμής έχουν καταμετρηθεί 1 .958 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.250. Στον καταυλισμό της Ειδομένης οι πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται σε 10.680.

The post Επεισόδια στην Ειδομένη- Χρήση χημικών από την ΠΓΔΜ- Διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. παρατεταγμένες (photos-video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα