Στη Λέσβο το Σάββατο ο Πάπας της Ρώμης- Αναλυτικά το πρόγραμμα του

12:34 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Το Σάββατο θα βρίσκεται στη Λέσβο για να δείξει τη στήριξη του στους πρόσφυγες ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος. Την Τετάρτη οριστικοποιείται το πρόγραμμα της επίσκεψης του που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Να σημειωθεί πως οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα επισκεφτούν τη Λέσβο θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για το προσφυγικό.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκινά από το πρωί της Παρασκευής με την του άφιξη

στο νησί του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τους επιχώριους μητροπολίτες του νησιού, τον Μυτιλήνης Ιάκωβο και τον Μηθύμνης Χρυσόστομο, ο Αρχιεπίσκοπος θα κινηθεί προς την Καλλονή, ενώ αναμένεται να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Στρατή Δήμου, γνωστού ως «παπα Στρατή».

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο παπα Στρατής έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και είχε γίνει γνωστός για τη στήριξη τους στους πρόσφυγες. Μάλιστα, θα εγκαινιαστεί και κοινωνικό παντοπωλείο εις μνήμη του.

Το βράδυ της Παρασκευής φτάνει στη Μυτιλήνη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ το Σάββατο το πρωί προσγειώνεται ο Πάπας Φραγκίσκος.

Το πρόγραμμα του Πάπα της Ρώμης:

Στις 10:15 το Σάββατο φτάνει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Εκεί θα τον υποδεχθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αλλά και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όλοι μαζί θα μεταβούν στο hotspot της Μόριας ενώ στη συνέχεια θα συνυπογράφψουν διακήρυξη προς την παγκόσμια κοινότητα για την προσφυγική κρίση.

Αφού ολοκληρωθεί η επίσκεψη στο hotspot, θα μετακινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θα πετάξουν στη θάλασσα, στεφάνια στη μνήμη όσων χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και θα πραγματοποιήσουν και χωριστές ο καθένας προσευχές στη μνήμη τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καθολικής Επισκοπής Χίου (Λέσβου – Σάμου) που εκδόθηκε την Τετάρτη «ο Πάπας θα συναντηθεί με την Κοινότητα των Καθολικών της Λέσβου αλλά και με άλλους καθολικούς που βρίσκονται στο νησί».

Εν συνεχεία ο Πάπας της Ρώμης θα πραγματοποιήσει δεκάλεπτες συναντήσεις με τους Ορθοδόξους Ιεράρχες και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 15:00 αναμένεται όλοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο.

The post Στη Λέσβο το Σάββατο ο Πάπας της Ρώμης- Αναλυτικά το πρόγραμμα του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα