Επεισόδια με πρόσφυγες στην Χίο- Ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, βεγγαλικά ακόμα και προς τα σπίτια (Video)

08:28 17/11/2016 - Πηγή: iPop

Σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα της Χίου. Τα επεισόδια προκλήθηκαν κυρίως από μετανάστες αφρικανικής καταγωγής.

Τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Συγκεκριμένα, έσπασαν τζάμια οχημάτων και βιτρίνες καταστημάτων.

Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν περί τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης όταν πρόσφυγες και μετανάστες

έσπασαν βιτρίνα σε κατάστημα με βεγγαλικά, έκλεψαν αριθμό βεγγαλικών και άρχισαν να τα εκτοξεύουν ακόμα και προς τα σπίτια. Παράλληλα, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα.

Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να αποκλείσουν τους γύρω δρόμους και έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συλλήψεις, ο αριθμός των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί.

Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή φέρεται να ξεκίνησαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή μέσω social media. Όταν εμφανίστηκαν στο σημείο, τα επεισόδια πήραν μεταλύτερη έκταση, ενώ προπηλακίστηκαν συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια έληξαν μετά από επέμβαση των ΜΑΤ περί τις 03:00 τα ξημερώματα.

Photo: politischios.gr

The post Επεισόδια με πρόσφυγες στην Χίο- Ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, βεγγαλικά ακόμα και προς τα σπίτια (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα