Επεισόδια και κλειστοί σταθμοί του μετρό εν όψη της πορείας για το Πολυτεχνείο

14:58 17/11/2016 - Πηγή: iPop

Εν αναμονή για την έναρξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, δρόμοι της Αθήνας ξεκίνησαν να κλείνουν, καθώς και διάφοροι σταθμοί του μετρό, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί κάποια επεισόδια.

Ήδη, από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, αλλά και εκπρόσωποι φορέων βρίσκονται στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στην εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια.

Από

ώρα σε ώρα κλείνουν σταδιακά οι σταθμοί του Μετρό Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός και Σύνταγμα. Συγκεκριμένα μετά από εντολή της αστυνομίας, στις 15.00 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και στις 17.00 οι σταθμοί στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.

Ήδη, έχουν σημειωθεί και τα πρώτα επεισόδια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο.

Πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών λίγο πριν κλείσουν οι πύλες του ιδρύματος για την προγραμματισμένη πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την ανησυχία του ότι μπορεί ακόμη μία φορά το Πολυτεχνείο να αποτελέσει ορμητήριο κουκουλοφόρων μετά το τέλος των πορειών.

Πραγματοποιήθηκε, ακόμη, στις 12:40 επίθεση σε κλειστό φορτηγάκι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στην οδό Ζαϊμη και Στουρνάρη, με τρεις επιβάτες αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα τους.

Ομάδα νεαρών προσπάθησε και μπόρεσε να εγκλωβίσει το αστυνομικό όχημα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να ειδοποιήσουν συναδέλφους τους των ΜΑΤ, οι οποίοι με την παρέμβασή τους κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν τους νεαρούς από το σημείο.

Ζημιές ή τραυματισμοί δεν υπήρξαν, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, παρόλα αυτά από το φορτηγάκι εκλάπησαν δύο κράνη και δύο ασπίδες, τα οποία αργότερα φόρεσαν σε αγάλματα της πλατείας Εξαρχείων. Στις 13.37, μάλιστα, συνελήφθη ένας 15χρονος, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μια πένσα.

Η Αντιτρομοκρατική, τα ΜΑΤ και χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλη την Αθήνα. Σε εφαρμογή βρίσκεται από το πρωί ένα τεράστιο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο» , με σκοπό να αποτραπούν ενδεχόμενες απρόβλεπτες καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 7.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία, με εντολή να μην επιτρέψουν να ξεσπάσουν επεισόδια από ομάδες κουκουλοφόρων που ενδεχομένως βρίσκονται στην πορεία για τον εορτασμό της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται περιπολίες από αστυνομικούς με περιπολικά και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί στα «επικίνδυνα» σημεία. Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει περίπτωση να γίνει και τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και η Πυροσβεστική. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται στα σημεία, που κρίνεται απαραίτητο.

Ανάμεσα στις εντολές που έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις είναι και ο περιορισμός επεισοδίων, της χρήσης δακρυγόνων και χημικών και η εφαρμογή του δόγματος της ανοχής και της ψυχραιμίας και να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν.

Διαβάστε επίσης τι δήλωσαν τα πολιτικά κόμματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Τα μηνύματα των κομμάτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη πορεία με τη σημαία του Πολυτεχνείου.

Δείτε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία με τη σημαία του Πολυτεχνείου

The post Επεισόδια και κλειστοί σταθμοί του μετρό εν όψη της πορείας για το Πολυτεχνείο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα