Επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου- Πολύ κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου για όλες τις μορφές της ασθένειας

19:13 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι οι επιστήμονες στην ανάπτυξη εμβολίου για την αντιμετώπιση όλων των μορφών του καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από Γερμανικό Πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως έχει βρει τον τρόπο να πείθει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου να επιτίθεται στους όγκους, χωρίς να προκαλεί σημαντικές παρενέργειες.

Η έρευνά τους πέρασε από τα εξής στάδια:

Λήψη τμημάτων γενετικού κώδικα RNA του καρκίνουΕισαγωγή σε λιπώδη νανοσωματίδιαΧορήγηση με έγχυση στο αίμα τριών ασθενών σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου

Το

ανοσοποιητικό σύστημα των συγκεκριμένων ανθρώπων αντέδρασε πολύ θετικά, παράγοντας Τ-κύτταρα τα οποία επιτέθηκαν στους όγκους.

Το ίδιο εμβόλιο φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τους όγκους στα ποντίκια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως «τα εμβόλια αυτού του είδους μπορούν να παραχθούν γρήγορα και οικονομικά», ενώ η συγκεκριμένη θεραπεία εύκολα μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή εμβολίων για όλες τις μορφές καρκίνου.

Φυσικά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής δράση του εμβολίου αλλά οι τυχόν παρενέργειες που επιφέρει.

The post Επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου- Πολύ κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου για όλες τις μορφές της ασθένειας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα