Από Φθινόπωρο και… βλέπουμε η απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

19:00 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Η ελληνική Κυβέρνηση στέλνει αισιόδοξα μηνύματα τονίζοντας πως η αξιολόγηση κλείνει και η δόση έρχεται, ωστόσο, το ΔΝΤ φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, Μπίλ Μάρεϊ, το ΔΝΤ δεν γνωρίζει ακόμα αν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι και επίσημα στην ατζέντα σε συνδυασμό

με τις δεσμεύσεις του 3ετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος. Δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι θα συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά σε ένα ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς», είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Δημήτρης Σουλτογιάννης από τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μάρεϊ παραδέχθηκε, ωστόσο, την πρόοδο που έχει σημειωθεί λέγοντας: «Έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά στο τέλος της… χρονιάς θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα στο Εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ».

Υπάρχει κόντρα ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο για το ελληνικό χρέος;

Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές Γερμανίας και ΔΝΤ στο χρέος. Νομίζω πως όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου πάντως δεν σχολίασε τις φήμες που θέλουν τον Πολ Τόμσεν να είναι κατά της συμφωνίας και την Κριστίν Λαγκάρντ υπέρ.

The post Από Φθινόπωρο και… βλέπουμε η απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα