Επαναφέρεται η βίζα για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ;

20:44 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Νέο δημοσίευμα του Politico δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την επαναφορά βίζας για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ δίνουν διορία μέχρι την άλλη εβδομάδα σε πέντε χώρες για να μην χαθεί το δικαίωμά τους να εισέρχονται στην χώρα χωρίς βίζα. Αυτό φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα των πολλών περιστατικών με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια στην Ε.Ε.

250.000 παράτυπα

διαβατήρια από την Μέση Ανατολή έχουν κλαπεί από υπηρεσίες και ιδιώτες της Συρίας και του Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία της Interpol.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ΥΠΕΣ των ΗΠΑ δίνει προθεσμία μέχρι 1η Φεβρουαρίου σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Γερμανία να κάνουν κάτι ώστε να ενισχύσουν την ασφάλειά τους και να μην απαιτείται στους πολίτες τους να εκδώσουν βίζα για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

Το Politico αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα πλαστά διαβατήρια έχει παρατηρηθεί περισσότερο στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Έλληνας αξιωματούχος φέρεται να παραδέχεται ότι: «Κάπου 5% με 7% των ελληνικών διαβατηρίων βασίζονται σε πλαστά στοιχεία ταυτότητας ή πλαστά πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτεί κανένας στην χώρα».

Ο Τζον Κέρι έθεσε το πρόβλημα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου και λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες που θα κληθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να αποκτήσουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι και η ασφάλεια της Σουηδίας δεν φημίζεται ότι είναι η καλύτερη, καθώς όπως λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος, ακόμα κι αν χάσεις το διαβατήριό σου πέντε, έξι φορές, μπορείς με την ίδια ευκολία να το ξαναβγάλεις.

The post Επαναφέρεται η βίζα για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα