Επαφές Τσίπρα στη Λισαβόνα με φόντο τη Σύνοδο χωρών του Νότου

12:32 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Επαφές στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών του Νότου έχει από το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της χώρα μας, Αλέξης Τσίπρας. Επί τάπητος στις συναντήσεις τους με τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους αναμένεται τα τεθούν θέματα, όπως είναι το Κυπριακό, η αξιολόγηση αλλά επίσης και οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ο πρώτος με τον οποίο συναντιέται ο Αλ. Τσίπρας είναι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και στο τετ-α-τετ τους σαφώς θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό.

Μέσα στην ημέρα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με πρωθυπουργό της Ισπανίας Mariano Rajoy, ο οποίος αν και στη Σύνοδο της Αθήνας ήταν απών στη Λισαβόνα δίνει το παρών.

Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και συνάντηση Τσίπρα- Hollande.

Να θυμίζουμε, πως Σύνοδο χωρών του Νότου που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αλλά επίσης και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, François Hollande, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ο πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, Paolo Gentiloni, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, Joseph Muscat , ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, António Costa.

Κύρια θέματα της Συνόδου θα είναι η οικονομία, η ασφάλεια, αλλά και το προσφυγικό.

photo:Menelaos Myrillas / SOOCΔιαβάστε επίσης:

Τα βλέμματα στραμμένα στη Σύνοδο των χωρών του Νότου- Επί τάπητος οικονομία, ασφάλεια και προσφυγικό

The post Επαφές Τσίπρα στη Λισαβόνα με φόντο τη Σύνοδο χωρών του Νότου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα