Ενοχλητικοί συνάδελφοι, αυτή η μάστιγα: Πώς να τους αντιμετωπίσεις χωρίς να βγεις εκτός εαυτού

17:05 28/8/2022 - Πηγή: iPop

Κάποια στιγμή στην καριέρα σου, αναμφίβολα θα συναντήσεις συναδέλφους που θα σε εκνευρίσουν και θα σε φτάσουν στα όριά σου. Ίσως φταίνε οι απόψεις τους, η αλαζονεία τους, ή απλά η αύρα τους η οποία δεν ταιριάζει με τη δική σου. Σε μια δουλειά ωστόσο, όποια κι αν είναι αυτή, δεν έχουμε άλλη επιλογή απ’ το να συναναστρεφόμαστε πολλούς ανθρώπους, καθένας με διαφορετική προσωπικότητα και χαρακτήρα. Με κάποιους τα βρίσκουμε, ενώ άλλοι, είναι πραγματικά ανυπόφοροι. Το ζήτημα είναι πως οι ενοχλητικοί συνάδελφοι είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για

να αποφύγεις την επαφή μαζί τους. Μπορείς όμως να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για να γίνει η συναναστροφή μαζί τους λιγάκι πιο υποφερτή.

Συνέντευξη για δουλειά: 15 ερωτήσεις που μπορείς άφοβα να κάνεις και δείχνουν ειλικρινές ενδιαφέρον

Ενοχλητικοί συνάδελφοι: Πώς να τους αντιμετωπίσεις;Διατήρησε μια θετική στάση

Ειλικρινά, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αγνοήσεις τα ενοχλητικά πράγματα που κάνει ο συνάδελφός σου. Μερικές φορές, όταν μένεις μόνο στα αρνητικά, αυτό μπορεί να σε αποσπάσει από το να είσαι παραγωγική στη δουλειά σου. Εάν ο συνάδελφός σου δημιουργεί πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, τότε αντιμετώπισε την κατάσταση. Στο κάτω κάτω, είναι στο χέρι σου να παραμείνεις όσο το δυνατόν συγκεντρωμένη σε αυτά που θέλεις να πετύχεις και να κρατάς μία θετική στάση στη δουλειά.

Βρες ένα κοινό σας ενδιαφέρον

Μερικές φορές, αν έχεις έναν συνάδελφο με τον οποίο αναγκάζεσαι να είστε πολλές ώρες μαζί, μάλλον είναι καλύτερα να προσπαθήσεις να βρεις κάποιο κοινό έδαφος μαζί του. Αυτό θα βοηθήσει η συνεργασία σας να γίνει πιο ανεκτή.

Η καλοσύνη είναι το πιο δυνατό σου όπλο

Σε περίπτωση που έχεις να κάνεις με ένα αρνητικό άτομο στον χώρο εργασίας σου ή έναν κουτσομπόλη, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να συνεχίσεις να είσαι ευγενική. Ακόμα κι αν ο συνάδελφός σου κάνει τα πάντα για να σε προκαλέσει, μην τον αφήσεις να τα καταφέρει. Μείνε μακριά από διαφωνίες ή συζητήσεις που θα προκαλούσαν αρνητικό αντίκτυπο στη δουλειά σου.

Πώς να επιβιώσεις με έναν επικίνδυνα ανταγωνιστικό συνάδελφο

Είναι και η αδιαφορία μία λύση

Θα έχεις παρατηρήσει πως η αδιαφορία πιάνει σε πολλούς τομείς της ζωής σου, γιατί όχι και στον επαγγελματικό; Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και τίποτα δεν πιάνει, ήρθε η ώρα να αδιαφορήσεις. Μπορείς απλά να μην δίνεις σημασία στον συγκεκριμένο συνάδελφο, να τον αποφεύγεις όσο μπορείς κι όταν ξεκινάει συζητήσεις, να απαντάς με μία κοφτή φράση, του τύπου «έχω πολλή δουλειά, δεν προλαβαίνω τώρα να μιλήσω». Όσο αντιπαθής κι αν φανείς, με τον καιρό θα λάβει το μήνυμα και θα σταματήσει να σε ενοχλεί.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου

Εάν το πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει, πρέπει να αναλάβεις δράση. Αφού έχεις κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρεις μια λύση, πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Μίλησέ του με ειλικρίνεια λέγοντάς του ότι σου αποσπά την προσοχή και ότι έχει επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητά σου. Εάν δεν δείξει κατανόηση, τότε το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθείς στον ανώτερό σου.

Μην αφήνεις τους ενοχλητικούς συναδέλφους να σε αποσπάσουν από τη δουλειά σου. Όπως και στη ζωή, έτσι και στη δουλειά, ποικίλουν τα ανυπόφορα άτομα, που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Το ιδανικό είναι να δημιουργήσεις τον δικό σου κύκλο, με άτομα που σε σέβονται, που τους εμπιστεύεσαι και χαίρεσαι να περνάς την ώρα σου μαζί τους, με αποτέλεσμα οι ενοχλητικοί συνάδελφοι να σε επηρεάζουν λιγότερο.

Κάθε μέρα σαν την πρώτη μέρα! Η συνταγή για να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά με χαρά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ενοχλητικοί συνάδελφοι, αυτή η μάστιγα: Πώς να τους αντιμετωπίσεις χωρίς να βγεις εκτός εαυτού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα