Σε ξυπνάει η γάτα σου πολύ πρωινές ώρες και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; – Όλα όσα χρειάζεται να μάθεις για τον ύπνο του κατοικιδίου σου

12:37 28/8/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις μια σημαντική συνάντηση την άλλη μέρα και η γάτα σου σε ξυπνά στις 4 το πρωί. Ξαφνικά, τη νιώθεις να περπατάει πάνω σου. Μετά κατεβαίνει από το κρεβάτι και αρχίζει να παίζει χωρίς σταματημό. Αυτό ήταν. Ξύπνησες μέσα στην άγρια νύχτα, ενώ είχες ένα υπέροχο και γλυκό ύπνο. Και φυσικά αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό όλο και πιο συχνά και γιατί οι γάτες ξυπνούν νωρίς;

Αν και οι γάτες ήταν εξαρχής νυχτόβια όντα, κατά την εξημέρωση τους, έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής του ανθρώπου. Οι οικόσιτες γάτες δε, τείνουν να είναι πιο δραστήριες νωρίς το πρωί και το σούρουπο, όχι στη μέση της

νύχτας.

Το γατάκι σου παρουσιάζει ανεξήγητη απώλεια βάρους; Δες τι μπορεί να σημαίνει και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις

Το βασικό ερώτημα παραμένει: Γιατί οι γάτες ξυπνούν νωρίς το πρωί και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;Είναι πεινασμένεςUnsplash

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους. Δυστυχώς, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει κάποιος που είναι ακόμη νυσταγμένος είναι να ταΐσει τη γάτα του. Αυτό ανταμείβει τη συμπεριφορά της, γεγονός που δημιουργεί ένα μοτίβο. Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να το επαναλάβει.

Για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, βεβαιώσου ότι η γάτα σου τρώει αρκετά μέσα στην ημέρα. Μπορείς μάλιστα να την ταΐσεις ένα γεύμα ή ένα χορταστικό σνακ ακριβώς πριν πέσεις για ύπνο.

Εάν ωστόσο έχεις μάθει να την ταΐζεις το πρωί, πρέπει να βεβαιωθείς ότι η ίδια δεν έχει ταυτίσει την ώρα που ξυπνάει, με την ώρα του πρωινού. Μπορείς να αφήσεις ένα μικρό κενό μεταξύ της ώρας που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και της ώρας που ταΐζεις το γατάκι σου και βάλε στόχο το κενό αυτό να διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα.

Είσαι έτοιμη να πάρεις γάτα; Απάντα σε αυτές τις 5 ερωτήσεις και μάθε!

Δεν έχουν μία ρουτίνα

Οι γάτες αγαπούν την προβλεψιμότητα.

Η τήρηση μιας τακτικής ρουτίνας έχει συσχετιστεί ακόμη και με μειωμένα επίπεδα στρες στις γάτες. Για να διατηρήσεις αυτή τη ρουτίνα, προσπάθησε να προγραμματίζεις τις ώρες των γευμάτων, τις ώρες παιχνιδιού και κάθε είδους δραστηριότητα περίπου τις ίδιες χρονικά στιγμές κάθε μέρα.

Αν κάτι αλλάξει στο περιβάλλον τους – πηγαίνεις διακοπές, μετακινείς έπιπλα, έχεις έναν νέο επισκέπτη ή κατοικίδιο – η γάτα σου μπορεί να επιστρέψει στις παλιές κακές συνήθειες. Αυτό είναι σύνηθες χαρακτηριστικό για τις γάτες.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις αυτή τη ρουτίνα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια και ίσως καταφέρεις να ξανακερδίσεις πίσω τον ύπνο σου.

Δεν διοχετεύουν την ενέργειά τους κατά τη διάρκεια της ημέραςUnsplash

Είναι γνωστό ότι οι γάτες αγαπούν να κοιμούνται, αλλά τους αρέσει επίσης να παίζουν και να είναι δραστήριες όσο και εμείς.

Είναι σημαντικό να προμηθευτείς για το κατοικίδιο σου μια ποικιλία από παιχνίδια για να μπορεί να απασχολείται, ειδικά αν λείπεις συχνά από το σπίτι. Για παράδειγμα, οι μπάλες, τα μαλακά και μηχανοκίνητα παιχνίδια τους δίνουν την ευκαιρία να παίξουν και να ασκηθούν. Οι γάτες βαριούνται εύκολα, γι’ αυτό λοιπόν προσπάθησε να παίζεις συχνά μαζί της όταν βρίσκεσαι σπίτι.

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνεις την γάτα σου στον κτηνίατρο;

Αν ωστόσο έχεις δοκιμάσει τα πάντα και η γάτα σου εξακολουθεί να σε ξυπνά πολύ πρωινές ώρες, ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφθείς τον κτηνίατρό της. Μπορεί να συντρέχει λόγος υγείας που να ευθύνεται για αυτή τη συμπεριφορά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε ξυπνάει η γάτα σου πολύ πρωινές ώρες και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; – Όλα όσα χρειάζεται να μάθεις για τον ύπνο του κατοικιδίου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα