Ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός για τα χημικά σε συνταξιούχους- Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας

14:03 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Οργισμένος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τα χημικά τα οποία έριξαν άνδρες της αστυνομίας στους συνταξιούχους τη Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν τηλεφώνησε στον Ν. Τόσκα και του ζήτησε «να μην επαναληφθεί».


Θυμίζουμε, πως η ρίψη χημικών στους συνταξιούχους πραγματοποιήθηκε

τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας όταν προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον αρμόδιο υπουργό και του τόνισε πως ήταν μια απαράδεκτη κίνηση.

Οι συνταξιούχοι είχαν δώσει ραντεβού το πρωί στην πλατεία Κοτζιά από την οποία και ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Το περιστατικό σχολίασε και ο δήμαρχος της Αθήνας. Γιώργος Καμίνης ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη αυτοκριτικής και ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης.

Ο Δήμαρχος τόνισε:

«Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον κ. Τόσκα για το επίπεδο αστυνόμευσης στην Αθήνα. Ούτε λέξη για τις ευθύνες του στην αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας, την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τη γειτονιά των Εξαρχείων, το εμπόριο ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, την αποδιοργάνωση της Τροχαίας, την παραβατικότητα, τους βανδαλισμούς και την καταστροφή μνημείων της πόλης».

Ενώ κατηγόρησε τον Υπουργό ότι «αντί να απολογηθεί, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, επιστρατεύοντας απαράδεκτες ανακρίβειες. Με πιο χαρακτηριστικό, αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης, ότι δηλαδή ο δήμος Αθηναίων πολύ πριν από τον υπουργό, αλλά και επί των ημερών του και στο μέλλον, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κρισιμότατο ζήτημα για την Αθήνα, το προσφυγικό».

Σε τι αντιδρούν οι συνταξιούχοι;

Στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πορείας;

Τα αίματα άναψαν και τα δακρυγόνα άρχισαν να πέφτουν βροχή όταν ομάδα συνταξιούχων προσπάθησε να αναποδογυρίσει μια κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, με στόχο να μην επιτρέψει την πρόσβαση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν ότι η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων αποφάσισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους συνταξιούχους.

photo:Eurokinissi

The post Ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός για τα χημικά σε συνταξιούχους- Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα