Εγγυημένοι τρόποι να κρατήσεις την επιδερμίδα σου νέα

21:30 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Ποιος δεν θέλει να φαίνεται νεότερος και η επιδερμίδα του να φαίνεται υγιής; Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα πετύχετε.

Προστάτεψε την επιδερμίδα σου από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Η βιταμίνη D, που προέρχεται από τα λογικά πλαίσια έκθεσης στον ήλιο είναι αναγκαία για τα κόκαλα, αλλά και την πρόληψη ενάντια σε συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Παρόλα αυτά η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς προστασία είναι ένας μεγάλος παράγοντας για πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η American Academy of Dermatology, προτείνει τη χρησιμοποίηση αντηλιακού με δείκτη προστασίας

30 ή υψηλότερη. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, τις ώρες μεταξύ 10 και 4 το μεσημέρι, όπου οι ηλιακές ακτίνες είναι πιο δυνατές.

Να φέρεσαι στην επιδερμίδα σου ευγενικά

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό έναντι καυτού για να πλένεις το πρόσωπο σου. Μείωσε τα ντους και τα ζεστά μπάνια, αφού το ζεστό νερό αφαιρεί από την επιδερμίδα σου το φυσικό λάδι. Πρόσεξε, επίσης τι σαπούνι χρησιμοποιείς καθώς επηρεάζει το ph του δέρματος σου. Αφού πλύνεις το πρόσωπο σου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς έπειτα μια ενυδατική κρέμα σχεδιασμένη ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Οι καλές ενυδατικές κρέμες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση γραμμών έκφρασης, ενώ κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο.

Υγιεινή διατροφή

Η βιταμίνη A είναι αναγκαία για την σύνθεση μιας υγιούς επιδερμίδας και η καλύτερη πηγή είναι οι τροφές με χαμηλά λιπαρά. Τροφές όπως το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, ενώ τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα δαμάσκηνα είναι αντιοξειδωτικά και σε κάνουν να φαίνεσαι νεότερη. Στη διατροφή σου, επίσης θα μπορούσε να προσθέσεις το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι.

Μη καπνίζεις

Αυτό πιο εύκολα λέγεται παρά γίνεται, αλλά όλοι ξέρουμε ότι το κάπνισμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο να φαίνεσαι νεότερος. Το κάπνισμα συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων και κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται γηραιότερη.

Έλεγξε τα επίπεδα στρες σου

Το συνεχές στρες μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ακμής, ψωρίασης και εξανθημάτων. Προσπάθησε να ελέγξεις τα επίπεδα στρες σου με τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμού αλλά και γυμναστικής που επίσης, κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο.

Διάβασε επίσης:

Άψογο δέρμα και το Καλοκαίρι!

The post Εγγυημένοι τρόποι να κρατήσεις την επιδερμίδα σου νέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα