Ένα graffiti ήρθε να ομορφύνει το ΑΧΕΠΑ και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους (Photos)

13:35 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Ένα graffiti ήρθε να ομορφύνει το ΑΧΕΠΑ και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους για τη ζωή!

Με τίτλο «Ζήσε δυο φορές» το graffiti σ’ έναν από τους τοίχους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ήρθε για να ομορφύνει τον περιβάλλοντα χώρο και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων!

To τελευταίο

διάστημα ολοένα και ωραιότερα graffitis εμφανίζονται και ομορφαίνουν τις γειτονιές, ποιος άλλωστε ξεχνάει την κουκουβάγια στο γωνιακό κτίριο επί των οδών Κων/νου Παλαιολόγου και Σάμου, στο Μεταξουργείο, αλλά και το «House of Venom», δηλαδή το σπίτι με το δηλητήριο, στην Πολυτεχνιούπολη του Ζωγράφου.

Το τεράστιο graffiti, έκτασης 500 τ.μ., κοσμεί πια την πρόσοψη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης «συστήνοντας» μας τη δωρεά οργάνων.

«Ζήσε δυο φορές» είναι το μήνυμα που στέλνει το έργο που τα αποκαλυπτήρια του έγιναν σήμερα, Δευτέρα.

Πρόκειται για ένα έργο που συντόνισε και υλοποίησε, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, η ομάδα «Urban Act», με την συμμετοχή των καλλιτεχνών «Same84» και «Apset», στο διάστημα από τις 3 έως τις 10 Απριλίου.

Δες την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί το graffiti:

«Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε στην πόλη μας μια μεγάλη δημόσια τοιχογραφία με θέμα τη δωρεά οργάνων. Δίνουμε ένα υψηλό μήνυμα ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και αλτρουισμού, ώστε μέσα από τον πόνο και την οδύνη ενός θανάτου να μπορέσουμε να χαρίσουμε ζωή σε τουλάχιστον έξι συνανθρώπους μας μέσα από τη δωρεά οργάνων. Είναι ένα πολύ στιβαρό μήνυμα και μια θετική παρέμβαση στην πόλη που θα δώσει ταυτόχρονα και ελπίδα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι εναγωνίως περιμένουν σε μια λίστα αναμονής για μια μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως είναι ο μυελός των οστών. Η τοιχογραφία θα μείνει για χρόνια να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να βάζει τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να σκέφτονται για την αξία της ανθρώπινης ζωής, τόσο κατά τη ζωή όσο και μετά τον θάνατο», ανέφερε κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

The post Ένα graffiti ήρθε να ομορφύνει το ΑΧΕΠΑ και να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα