Εν αναμονή των τελευταίων νόμων για την κατάργηση της βίζας- Στο παρά πέντε οι υπογραφές

10:35 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Προ των πυλών βρίσκεται η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας στην Τουρκία. Όπως όλα δείχνουν οι τελευταίοι νόμοι αναμένεται να ψηφιστούν στην κυριολεξία στο παρά πέντε.

Να θυμίσουμε πως η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκία επισημαίνει πως για να καταργηθεί η βίζα στους Τούρκους πολίτες πρέπει να ισχύουν 72 κριτήρια.

Όπως υπογραμμίζουν τα Τούρκικα ΜΜΕ τα τελευταία νομοθετήματα αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή της Τουρκίας στις 3 Μαΐου

δηλαδή μόλις 24 ώρες πριν λήξει της προθεσμίας που είναι η 4η ημέρα του Μαΐου.

Σε αντάλλαγμα της συμφωνίας η Τουρκία έχει επισημάνει πως είναι πρόθυμη να δεχθεί πίσω τους μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου και μετά.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Die Welt τη Δευτέρα σε σχετικό της δημοσίευμα τόνισε πως ότι η Κομισιίν δείχνει πρόθυμη να δώσει περισσότερο χρόνο στην Τουρκία έτσι ώστε να εκπληρώσει τα κριτήρια σχετικά με την κατάργηση της βίζας και μάλιστα επικαλείται καλά πληροφορημένους κύκλους των Βρυξελλών.

Παράλληλα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν παίζουμε με τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να πληρούνται και οι 72, οι οποίες είναι ξεκάθαρες και προβλέπονται από το κοινοτικό δίκαιο».

The post Εν αναμονή των τελευταίων νόμων για την κατάργηση της βίζας- Στο παρά πέντε οι υπογραφές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα