Πυρά Αυστραλίας κατά αλληλέγγυων για την αυτοπυρπόληση προσφύγων

09:35 3/5/2016 - Πηγή: iPop

Τους αλληλέγγυους που παρακινούν τους πρόσφυγες κατηγορεί η Αυστραλία πως ευθύνονται για τα δεινά των προσφύγων αλλά και για τις πράξεις αυτοτραυματισμού που παρουσιάζονται σε καταυλισμούς.

Αφορμή σαφώς στάθηκε η αυτοπυρπόληση μιας 21χρονης Σομαλής. Την ίδια, όμως, στιγμή ο ΟΗΕ επαναλαμβάνει τις επικρίσεις του για τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Αυστραλία.

Να σημειωθεί πως Αυστραλιανοί αξιωματούχοι σε σχετικές τους δηλώσεις επισήμαναν πως η 21χρονη της οποίας ταυτότητα δεν έχει εξακριβωθεί επίσημα αλλά έχει

ειπωθεί πως είναι Σομαλή, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η εν λόγω κοπέλα αυτοπυρπολήθηκε σε αυστραλιανό καταυλισμό κράτησης μεταναστών που βρίσκεται στο νησί Ναουρού του Νότιου Ειρηνικού την Δευτέρα.

Να θυμίσουμε πως ένας 23χρονος Ιρανός είχε επίσης αυτοπυρποληθεί την λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα καθώς ήθελε να δείξει την αντίθεση του στις συνθήκες που επικρατούν στο Ναουρού. Μάλιστα, ο νεαρός άνδρας τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Η Αυστραλία έχει τονίσει πως οι αιτούντες άσυλο αναχαιτίζονται καθώς προσπαθούν να φθάσουν στη χώρα αφού έχουν πληρώσει διακινητές.

Η κυβέρνηση της Παπούα Νέα Γουινέα αξίζει να τονισθεί πως την περασμένη εβδομάδα διέταξε να κλείσει ο καταυλισμός στο νησί Μανούς, όπου και κρατούνται περίπου 850 άνθρωποι, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας πήρε την απόφαση πως η εγκατάσταση δεν είναι νόμιμη.

Στους καταυλισμούς εκτός από τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης έχουν γίνει και αναφορές για συστηματική κακοποίηση παιδιών.

The post Πυρά Αυστραλίας κατά αλληλέγγυων για την αυτοπυρπόληση προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα