Εμμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

16:54 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Στη διάψευση των όσων ακούγονται για μείωση του κατώτατου μισθού προέβη την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως επισήμανε ο Υπουργός, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κοινωνική οικονομία, τα σενάρια αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του iPop.gr για τον κατώτατο μισθό.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος

τόνισε:

«Ο σχετικός θόρυβος που δημιουργείται ακόμα και σήμερα, ακόμη και τώρα, από τον Τύπο στο γνωστό νέφος παραπληροφόρησης που καλλιεργείται ότι τάχα, στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός είτε θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ανήκει στη φαντασία των συντακτών τους».

Και πρόσθεσε, πως «ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων».

Ο Υπουργός Εργασίας να σημειωθεί, πως μιλώντας για τον κατώτατο μισθό ανέφερε:

Ειδικά επί του υποκατώτατου μισθού των νέων ή οποιουδήποτε άλλου υποκατώτατου μισθού, δεν τίθεται θέμα επιλογής με βάση τις κοινές πρακτικές. Τίθεται θέμα νομιμότητας, έχουμε ήδη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που θεωρεί τη σχετική μνημονιακή ρύθμιση αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη

Ενώ εξήγησε: «Δεν είναι από τα θέματα που θα συζητήσουμε. Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η ρύθμιση είναι παράνομη και δε μπορεί να εφαρμοστεί».

Ο Γ.Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ της συνδρομής των κομμάτων αναφορικά με την «αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων» και την «επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Κατρούγκαλος απηύθυνε έκκληση στη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει «αν υποστηρίζει την θέση των κοινωνικών εταίρων για την αναστροφή της απορρύθμισης ή αν επιμένει στην πρόταση που έκανε στη ΔΕΘ» κατά την οποία, όπως είπε «θα πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Εμμένει ο Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα