Υπόθεση της μικρής Άννυ: Ένοχοι ομόφωνα Σάββας- Νικολάι- Τι προτείνει η εισαγγελέας;

15:19 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Την ομόφωνη ενοχή του πατέρα της άτυχης Άννυ αλλά και του φίλου του αναφορικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης. Παράλληλα, η έδρα αποφάσισε και την καταδίκη της μητέρας του παιδιού.

Τακτικοί δικαστές αλλά και ένορκοι εξέδωσαν την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Στο δικαστήριο επισημάνθηκε, πως δεν φέρεται να υπήρχε συμμετοχή

τρίτου άγνωστου δράστη και πως για τον θάνατο και τον τεμαχισμό του κοριτσιού ευθύνονται ο Σάββας και ο Νικολάι.

Να τονισθεί πως ο πα-τέρας, αλλά και ο φίλος τους κρίθηκαν ένοχη και για παράνομη οπλοχρησία. Ενώ ο Σάββας είναι αντιμέτωπος και με το αδίκημα της ψευδορκίας.

Ο Σάββας αναρωτήθηκε την απόφαση του δικαστηρίου και τότε ο Πρόεδρος του απάντησε, πως θα λάβει αποφάσεις όταν δει το σκεπτικό της απόφασης όταν αυτό συνταχθεί.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Ενώ ο Πρόεδρος καταψήφισε την καταδίκη της επισημαίνοντας, πως η μητέρα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης.

Ένοχος για ψευδορκία κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα.

Οι ποινές που προτείνει η εισαγγελέας:Για τον Σάββα και τον Νικολάι:

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στον πατέρα της Άννυ και στον φίλο του, ενώ απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Πρότεινε στους δύο κατηγορούμενους την επιβολή της ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής. Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Για την μητέρα του θύματος:

Η εισαγγελέας πρότεινε για τη μητέρα της κοπέλας την ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος:

Πρότεινε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Αναμένεται να αποφασιστούν οι ποινές φυλάκισης και να ανακοινωθούν τα ελαφρυντικά τα οποία θα αναγνωριστούν στους κατηγορούμενους.

The post Υπόθεση της μικρής Άννυ: Ένοχοι ομόφωνα Σάββας- Νικολάι- Τι προτείνει η εισαγγελέας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα