Ελληνική Startup Σκηνή: Τα κουφά, τα περίεργα και τα κλισέ

12:01 15/4/2014 - Πηγή: iPop

O Γεράσιμος Τσιάμαλος έχει ξεκινήσει ένα tumblr ονόματι Ελληνική startup σκηνή στο οποίο καταγράφει ιστορίες καθημερινής τρέλας από τον κόσμο των ελληνικών start-ups. Συνδυάζει έξυπνα gifs με μια εύστοχη ατάκα που είναι πιθανό να ακούσεις από κάποιον που δραστηριοποιείται στο χώρο.

Δανειστήκαμε μερικά gifs, του ζητήσαμε να μας πει τις 5 πιο ακραίες ατάκες που έχει ακούσει και να αναλύσει τους όρους που ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε για τα start-ups. Α, επίσης ο Γεράσιμος έχει ο ίδιος ένα start-up, το CSSIgniter,

με έδρα στο San Francisco και ομάδα 5 ατόμων που δουλεύει από το σπίτι. Το start-up του κάνει τζίρο 500.000 ευρώ.

5 gifs από το Ελληνική start-up σκηνή

Το ύφος της μητέρας μου τα τελευταία 15 χρόνια κάθε φορά που της εξηγώ τι δουλειά κάνω.

Όταν μου μιλάς για το πόσο γαμάτο είναι το startup σου, πόσα εκατομμύρια θα σηκώσεις, πόσο εύκολο είναι να πάρεις αυτά τα λεφτά και πόσο γαμάτος developer είσαι, εγώ φαντάζομαι αυτό:

Όταν μόνος σου αποφάσισες να βαφτίσεις τον εαυτό σου entrepreneur, όταν μόνος σου αποφάσισες να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στο Globalstartupfair 2.3 διαδίδοντας πως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πραγματικά άσχημα.

Όταν μου στέλνει ο λογιστής PDF 34 σελίδων το οποίο πρέπει να διαβάσω και πρέπει να πάρω και μια απόφαση.

Όταν ρωτάς έναν developer αν ξέρει Photoshop, όταν ρωτάς έναν designer αν ξέρει Ruby, όταν ρωτάς έναν business guy αν ξέρει τι είναι το term sheet, όταν ρωτάς οποιαδήποτε ερώτηση σε οποιονδήποτε.

Οι 5 πιο ακραίες ατάκες που έχει ακούσει σε ελληνικά events“Πιστεύω πως το καλύτερο business plan είναι το ένστικτο σου”“Δεν είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να γίνει η επόμενη Silicon Valey”“Αυτά τα events δεν βοηθούν πουθενά” (Είπε ενώ τα παρακολουθεί όλα)Πολύ χάλια διοργάνωση, καμία σχέση με τα events του εξωτερικού” (έχει πάει σε 1, άντε 2 εκτός Ελλάδος)“Θα είναι πολύ εύκολο για την ιδέα μου να χρηματοδοτηθεί”4 startups όροι που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν

(και τι τελικά σημαίνουν)

Pivoting - Pivoting is a strategy for iteratively searching for a repeatable and scalable business model.Seed funding – Αρχική χρηματοδότηση μιας εταιρίας με αντάλλαγμα συνήθως μερίδιο της εταιρίας. Γίνεται σε πολύ αρχικό στάδιο κατά την ανάπτυξη μιας ιδέας.Critical mass – the number of people needed to trigger a phenomenonBurn rate – O ρυθμός με τον οποίο μια εταιρεία ξοδεύει το κεφάλαιο το οποίο συνήθως έχει αποκτήσει μέσω χρηματοδότησης

Info: O Γρηγόρης Τσιάμαλος είναι 35 ετών, σπούδασε Internet Product Design στο Bradford University στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003 και από τότε μέχρι και το 2011 εργαζόταν σαν freelance web designer. Ξεκίνησε το 2010 το startup CSSIgniter, στο οποίο δημιουργεί πρότυπα (themes) και τα διαθέτει σε όσους θέλουν να φτιάξουν το δικό τους site βασισμένο στο σύστημα διαχείρισης WordPress. Μέσα σε 24 μήνες έχει εξυπηρετήσει πάνω από 15.000 πελάτες σε 70+ χώρες. Παρακολουθεί την ελληνική startup σκηνή, συμμετέχει σε αρκετά events και διοργανώνει το event για designers / developers upNorth. Το 1ο έγινε στη Θεσσαλονίκη και στις 17 Μαΐου γίνεται το 1ο στην Αθήνα -αμφότερα sold out.

The post Ελληνική Startup Σκηνή: Τα κουφά, τα περίεργα και τα κλισέ appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα