Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Αγροτικές κινητοποιήσεις και στη Γαλλία (photos)

18:15 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι εκτεταμένες αγροτικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των Ελλήνων αγροτών, καθώς και οι Γάλλοι αγρότες, στήνουν μπλόκα με τρακτέρ, βάζουν φωτιές και ρίχνουν γάλα στους δρόμους της χώρας, ζητώντας άμεση κυβερνητική δράση στα προβλήματά τους.

Ενώ στην Ελλάδα, τα μπλόκα των αγροτών στα εθνικά δίκτυα της χώρας καλά κρατούν, μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα, βιώνει το τελευταίο διάστημα το ίδιο περίπου σκηνικό.

Χιλιάδες

Γάλλοι αγρότες, έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της δυτικής Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πτώση των τιμών στα κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα, στήνοντας μπλόκα με τρακτέρ σε κομβικά σημεία, πετώντας γάλα, καίγοντας σανό και ελαστικά αυτοκινήτων στους δρόμους, ενώ πολλοί διαμαρτύρονται και έξω από super market, όπου πωλούνται σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα τους.

Στο La Rochelle, περίπου 40 τρακτέρ απέκλεισαν τους δρόμους, με διαδηλωτές να παρατάσσονται μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έφτασαν στην περιοχή, ενώ στο Sarthe και στο Le Mans χιλιάδες λίτρα γάλακτος πλημμύρισαν τους δρόμους, μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας σε μια περαιτέρω ένδειξη διαμαρτυρίας των αγροτών, πάνω στις συνθήκες εργασίας τους.

Πολλοί από τους Γάλλους αγρότες υποστηρίζουν πως ενώ το κόστος της παραγωγής τους αυξάνεται, την ίδια στιγμή οι τιμές των προϊόντων μειώνονται συνεχώς.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, που ορίσθηκε ως μέρα «έκτακτης ανάγκης του αγροτικού κόσμου», πραγματοποιούνται νέες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι υλικές ζημιές από τις αγροτικές κινητοποιήσεις υπολογίζονται περίπου στα 4 εκατ. ευρώ.

photos:ibtnews

The post Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Αγροτικές κινητοποιήσεις και στη Γαλλία (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα