Αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλον οι συνυποψήφιοι του Τραμπ την ώρα που ο ίδιος ζητά ακύρωση της νίκης του Κρουζ

18:01 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπαράζ αποχωρήσεων καταγράφεται στον κατάλογο των συνυποψηφίων του Τραμπ. Ο ένας μετά τον άλλον ανακοινώνουν πως διακόπτουν την εκστρατεία τους την ώρα που ο Τραμπ ζητά την ακύρωση της νίκης του Τεντ Κρουζ στην πολιτεία της Αϊόβα.

Από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποσύρθηκε και ο Ραντ Πολ σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα ξένα Μέσα.

Ο κ. Πολ, ο γερουσιαστής από το Κεντάκι βρίσκονταν δεύτερος στη λίστα των υποψηφιοτήτων, καθώς αμέσως μετά τον γερουσιαστή

Τεντ Κρουζ, είχε δηλώσει πως ενδιαφέρεται για τη θέση.

Όπως υπογραμμίζουν τα δημοσιεύματα, τα οποία μιλούν για διακοπή του αγώνα του, ο γερουσιαστής από το Κεντάνι ξεχώριζε από τους συνυποψηφίους του για τις φιλελεύθερες αντιλήψεις του.

Ποιοι άλλοι έχουν υποχωρήσει;

Ο Μάικ Χάκαμπι αλλά και ο Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ.

Την ίδια στιγμή ο Τραμπ ζητά την ακύρωση της νίκης του Τεντ Κρουζ στην πολιτεία της Αϊόβα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο τονίζει πως επιθυμεί και μάλιστα άμεσα, την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Τραμπ κατηγορεί τον γερουσιαστή Κρουζ πως του έκλεψε τη νίκη και πως εξαπάτησε τους Ρεπουμπλικάνους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τραμπ υποστηρίζει ότι ο κ. Κρουζ παραπληροφόρησε τους ψηφοφόρους και τους έδωσε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο έγραφε ότι ο κ. Κάρσον εγκατέλειπε τη μάχη της διεκδίκηση. Έτσι, όπως υπογραμμίζει: «Πολλοί άνθρωποι ψηφίσαν τον Κρουζ αντί για τον Κάρσον εξαιτίας αυτής της απάτης».

Based on the fraud committed by Senator Ted Cruz during the Iowa Caucus, either a new election should take place or Cruz results nullified.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 3, 2016

Αξίζει να τονιστεί πως ο Ντόναλντ Τράμπ ηττήθηκε από τον Τεντ Κρουζ στις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα.

Πιο συγκεκριμένα, στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών που έγιναν στην πολιτεία της Αϊόβα, ο Τραμπ ήρθε δεύτερος με ποσοστό 24% έναντι του 28% του Κρουζ.
Τρίτος, ο Μάρκο Ρούμιο, γερουσιαστής από την Φλόριντα, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 23%.

The post Αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλον οι συνυποψήφιοι του Τραμπ την ώρα που ο ίδιος ζητά ακύρωση της νίκης του Κρουζ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα