Συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

11:47 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Φάρσα αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα σε εφημερίδες για τοποθέτηση βόμβας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες και να εκκενωθεί το κτίριο.

Λίγο μετά τις 11:00 ο συναγερμός έληξε με την συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες να ξεκινάει και πάλι λίγη ώρα αργότερα.

Η περιοχή νωρίτερα είχε αποκλειστεί και στο σημείο είχαν σπεύσει ειδικοί πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός. Εφόσον δεν εντοπίστηκε βόμβα και παρήλθε και το διάστημα μέσα στο οποίο ο άγνωστος

είχε πει ότι θα εκραγεί η βόμβα, ο συναγερμός έληξε.

Τι θα γίνει στην σημερινή διάσκεψη;

Οι 30 δικαστές στη διάσκεψη θα αποφασίσουν σχετικά με το νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων που έχουν υποβάλει τα κανάλια και τελικά τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γιώργος Παπαγεωργίου, κατά τη διάσκεψη της Τετάρτης φέρεται να πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων των καναλιών ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο.

Ποια είναι τα δύο ενδεχόμενα για την έκβαση της συνεδρίασης;Εάν οι δικαστές υπερψηφίσουν την εισήγηση, τότε η υπόθεση θα κλείσει προς το παρόν και θα ανοίξει ξανά στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, όποτε και θα συζητηθούν οι νέες προσφυγές των καναλιών.Εάν οι δικαστές όμως υποστηρίξουν ότι οι αιτήσεις των καναλιών είναι παραδεκτές, τότε θα κληθούν να αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν κι άλλες διασκέψεις.

The post Συνεχίζεται η συνεδρίαση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα