Le Figaro: Ο Ολάντ έμεινε άφωνος όταν του είπε ο Πούτιν το αίτημα του Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

11:14 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Η γαλλική Le Figaro σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα την αποκάλυψη που έγινε απ’ τον Ολάντ μέσω του βιβλίου που δημοσίευσαν δύο δημοσιογράφοι βασιζόμενοι σε εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου.

Κατά την Le Figaro, ο Ολάντ έμεινε άφωνος όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα απ’ τον Πούτιν, ο οποίος τον ενημέρωσε για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία.

Η

ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τη Ρωσία αν μπορεί να τυπώσει δραχμές γιατί στην Ελλάδα δεν έχουν πια εκτυπωτή να το κάνουν. Μετά τη συζήτηση, ο Φρανσουά Ολάντ, έμεινε άφωνος, αναρωτιέται το λόγο για το οποίο δέχτηκε αυτό το τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο, όμως τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται τόσο γι΄αυτό αυτό. Ανακαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός τους ήταν αποφασισμένος να βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, με τη βοήθεια της Μόσχας, ενώ ο λαός παραμένει προσηλωμένος στο ενιαίο νόμισμα. Κάπως έτσι διαβάζει κανείς στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ότι ο Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Τονίζεται ότι το Μαξίμου απάντησε μέσω κυβερνητικής πηγής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας πως υπήρχαν επικοινωνίες τον Πούτιν, όμως, «σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Αναλυτικά ο διάλογος Πούτιν- Ολάντ σύμφωνα με το βιβλίο:

«Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία για να μην υπάρξει παρεξήγηση μεταξύ μας…

Ολαντ: Nαι κανένα πρόβλημα, πες μου

Πούτιν: H Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τυπογραφείο για να το κάνουν

Ολάντ:Τι τους απάντησες;

Πούτιν: Τους απάντησα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;

Ολαντ: Είναι μια κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα, εάν έβγαινε από την Ευρωζώνη και είχε ανάγκη από χαρτονομίσματα, δεν θα σοκαριζόμουν εάν τα τύπωνε η Ρωσία, γιατί θα απαντούσε σε ένα αίτημα

Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου δικιά μας επιθυμία».

The post Le Figaro: Ο Ολάντ έμεινε άφωνος όταν του είπε ο Πούτιν το αίτημα του Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα