Κι επίσημα στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

09:36 11/4/2017 - Πηγή: iPop

Κι επίσημα από σήμερα, Τρίτη 11 Απριλίου, περνούν στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας με την εφάπαξ καταβολή του τιμήματος των 1,2 δις ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η σχετική διαδικασία άρχισε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας και φέρεται να συνεχίστηκε μέχρι και αργά το βράδυ. Η διαδικασία συντονίζεται απ’ το κέντρο της Fraport Greece στην Καλογρέζα.

Στόχος, με βάση τον σχετικό σχεδιασμό, ήταν οι πρώτες πρωινές πτήσεις της Μεγάλης Τρίτης να γίνουν απ’

την Fraport.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τη Μ. Δευτέρα, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα παράδοσης- παραλαβής των αεροδρομίων, τα οποία περιλαμβάνουν αναλυτικά όλα όσα παραχωρούνται στην Fraport.

Για τα επόμενα 40 χρόνια, η Fraport θα έχει την ευθύνη για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου, Καβάλας, Χανίων, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κω, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Ζακύνθου.

Εντός των επόμενων ημερών, η Fraport θα προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στα αεροδρόμια, όπως είναι ο γενικός καθαρισμός, η ανακαίνιση των χώρων υγιεινής και το βάψιμο των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Fraport φέρεται να ζητά εγγυήσεις πως δεν θα «χαθούν» τα κεφάλαιά της, ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας ή Grexit, λόγω του κλίματος οικονομικής αβεβαιότητας.

Έτσι, η Κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να παρείχε τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενεργοποιώντας βασιλικό διάταγμα του 1953.

Το εν λόγω διάταγμα επιτρέπει στην Κυβέρνηση να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου, αλλά ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, το ελληνικό δημόσιο καλείται να παρέχει αποζημίωση στη γερμανική εταιρεία για το διάστημα της επίταξης.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα διαμορφωθούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την Fraport

The post Κι επίσημα στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα