Μύθοι και αλήθειες για τα μαλλιά

09:03 11/4/2017 - Πηγή: iPop

Eίτε έχεις ίσιο μαλλί, είτε ανέμελες μπούκλες, σίγουρα θα έχεις τις δικές σου προκλήσεις. Σε κάθε περίπτωση με το να διαχωρίσεις μύθους και αλήθειες για τα μαλλιά θα σε βοηθήσει πολύ ανεξαρτήτως το σχήμα τους.

Διαβάστε παρακάτω μύθους και αλήθειες για τα μαλλιάΌταν κόβεις τα μαλλιά σου συχνά μεγαλώνουν πιο γρήγορα!

Το κόψιμο των μαλλιών σου δεν επηρεάζει το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν λένε ειδικοί! Επίσης προτείνουν να τα κόβεις κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες, καθώς η τρίχα λεπταίνει στις άκρες και με το κούρεμα

φαίνεται πιο γεμάτο το μαλλί σου.

Εάν κόψεις μία γκρίζα τρίχα δύο θα βγουν στην θέση της άλλες.

Αυτό ίσως είναι αλήθεια γιατί μία γκρι τρίχα σημαίνει δύο γκρι τρίχες, όπως παρατηρούν οι άνθρωποι. Ναι , συγνώμη που στο χαλάω τώρα, αλλά έχοντας μία γκρι τρίχα σημαίνει ότι θα αποκτήσεις και άλλες είτε την κόψεις είτε όχι.

Θα σου δώσω μία συμβουλή όμως, μην κόβεις τα μαλλιά σου στον φόβο μιας γκρι τρίχας, καθώς αυτό θα τα αποδυναμώσει και δύσκολα θα μακρύνουν πάλι μετά από μια ηλικία.

Το λούσιμο μαδάει τα μαλλιά σου!

Μην κατηγορείς το ντους για αυτό! Αν τα μαλλιά σου είναι να πέσουν θα πέσουν οπουδήποτε και αν τύχει. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μύθος που κυκλοφορεί. Οι άνθρωποι συχνά χάνουν μαλλιά, ενώ κάνουν ντους οπότε το συσχετίζουν αυτό. Ένας λόγος για τον οποίο μαδάνε τα μαλλιά σου είναι το stress οπότε μην τυχόν και κόψεις το λούσιμο!

Όσο περισσότερο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου τόσο πιο υγιή θα είναι!

Πίστεψε μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου περισσότερες φορές από μία φορά, στην πραγματικότητα αυτό θα σου κάνει περισσότερο κακό από τι καλό.

Η θεραπεία με βαφή είναι ανθυγιεινή!

Σύμφωνα με έρευνες, όταν αφαιρείς την βαφή από τα μαλλιά σου η τρίχα σου γίνεται πιο λεπτή ενώ όταν τα βάφεις η τρίχα σου αποκτάει όγκο αρκεί να είναι σκούρα η απόχρωση.

Η εναλλαγή σαμπουάν κάνει καλό στα μαλλιά σου.

Είναι εντάξει να αλλάζεις σαμπουάν αν θες να έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σου, αλλά είναι επίσης εντάξει να χρησιμοποιείς το ίδιο κάθε φορά.

Πρέπει να λούζεσαι κάθε δύο μέρες!

Πρώτα ακούς ότι πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, μετά κάθε δύο μέρες. Λοιπόν, άκου αυτό: Ξέχνα τους κανόνες για τα λουσίματα και πλένε τα μαλλιά σου όποτε πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ο καθένας έχει διαφορετικά μαλλιά και αναλόγως με το αν λαδώνουν εύκολα ή όχι, τότε έχει σημασία πότε τα πλένεις. Αν λαδώνουν γρήγορα προτίμησε να τα πλένεις πιο συχνά, αν όχι τότε είναι εντάξει αν δεν τα πλύνεις για 4 μέρες.

Οι άντρες κληρονομούν την φαλάκρα από την πλευρά της μητέρας τους!

Σύμφωνα με την βιολογία κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ρόλο παίζουν πολλαπλά γονίδια και από την πλευρά του πατέρα και της μητέρας.

The post Μύθοι και αλήθειες για τα μαλλιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα