Εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανία ανακοίνωσε η May

13:08 18/4/2017 - Πηγή: iPop

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Theresa May, σε έκτακτο διάγγελμά της έξω απ’ την Downing Street, επικαλούμενη την έλλειψη ενότητας εντός του Κοινοβουλίου σχετικά με το Brexit.

Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές

τότε αυτό το «παιχνίδι» θα συνεχιστεί

Η Bρετανίδα Πρωθυπουργός έκανε έκκληση προς την Αντιπολίτευση να στηρίξει το αίτημα για εκλογές και ν’ αποφασίσει ο λαός.

Η T. May ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Από το δημοψήφισμα του Brexit η εμπιστοσύνη του λαού παραμένει υψηλή. Δεν είμαι διατεθειμένη να θέσω σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας στη Μ. Βρετανία. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να κάνουμε τις εκλογές πριν καταλήξει στη θέση της η ΕΕ για το Brexit

The full statement: @theresa_may wants a General Election on Thursday 8 June 2017. Latest on Sky News https://t.co/K4qe34eeFg pic.twitter.com/85bORZEBLc

Sky News (@SkyNews) April 18, 2017

Όπως εξήγησε η T. May, η βρετανική Κυβέρνηση έχει σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για την αποχώρηση της χώρας. «Ωστόσο, αν και απαιτείται ενότητα στο Ουέστμινστερ, αντιθέτως υπάρχει διχασμός».

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός τόνισε πως οι πρόωρες εκλογές είναι ο μόνος τρόπος «για να κυβερνήσουμε με σταθερότητα», παραδεχόμενη ότι ανακοίνωσε τις εκλογές με δισταγμό, αλλά «θα πολεμήσω με αποφασιστικότητα. Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας. Θα δώσω στη χώρα την ισχυρή ηγεσία που χρειάζεται».

Η πρόταση της Theresa May για πρόωρες εκλογές θα τεθεί προς ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη, στο Κοινοβούλιο. Η πρόταση θα πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως μετά την κατακόρυφη πτώση της στερλίνας όταν ανακοινώθηκε το έκτακτο διάγγελμα, πλέον ανακάμπτει μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών.

The post Εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανία ανακοίνωσε η May appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα