Έκκληση δια στόματος Σαπέν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

14:02 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Να τεθεί άμεσα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ζητά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο κ. Σαπέν εστίασε στην αξιολόγηση και τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη χώρα μας: «H Ελλάδα πρέπει να βάλει σε μια τάξη τα δημόσια οικονομικά της και να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση».

Όπως είπε ο Γάλλος υπουργός:

Τα συμφωνηθέντα του προηγούμενου Ιουλίου, αποτελούν μια αναγκαιότητα για την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την πλευρά των πιστωτών, με τη συμφωνία του Ιουλίου, τα μέλη της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν από κοινού έναντι της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους, οπότε το θέμα αυτό θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης του επισήμανε, πως είναι εξαιρετικά σημαντική η γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό τονίζοντας:

Σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες των εν λόγω χωρών

Κλείνοντας τη συνέντευξη του εξέφρασε την άποψη του πως όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη επανεξέταση του προγράμματος, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

The post Έκκληση δια στόματος Σαπέν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα