«Είναι θέμα ζωής και θανάτου»: Η Kamala Harris καταδικάζει τις ανισότητες του συστήματος και δίνει φωνή στις μαύρες γυναίκες

16:01 22/4/2022 - Πηγή: iPop

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια πολύ σημαντική κρίση που αφορά την μητρική υγεία. Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο Kamala Harris, στις ΗΠΑ παρατηρείται το υψηλότερο ποσοστό μητρικών θανάτων μεταξύ των πλούσιων εθνών, ενώ ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στους θανάτους παρατηρούνται μεταξύ των μαύρων γυναικών. «Η χώρα πρέπει να καταστήσει την επίλυση της κρίσης εθνική προτεραιότητα», δήλωσε η Kamala Harris κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ιατρικές εγκαταστάσεις του UCSF στο Σαν Φρανσίσκο την Πέμπτη, 21/4. 

«Είναι

πραγματικότητα και επηρεάζει τόσες πολλές γυναίκες, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους», τόνισε η Harris μετά την περιοδεία του προγράμματος περιγεννητικής φροντίδας του UCSF για οικογένειες μαύρων, που ονομάζεται EMBRACE και βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Mission Bay του ιατρικού κέντρου. «Ένας μεγάλος παράγοντας που συμβάλλει σε αυτά τα αποτελέσματα είναι οι ανισότητες του συστήματος, οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με βάση το ποιοι είναι ή πού ζουν».

Ιστορική στιγμή: H Kamala Harris ορκίστηκε- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο αγώνας της Kamala Harris για ένα καλύτερο μέλλον

Οι μαύρες γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αιτία που σχετίζεται με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σε σύγκριση με τις λευκές γυναίκες, σύμφωνα με ομοσπονδιακές εκτιμήσεις που αφορούν την υγεία. Οι ιθαγενείς Αμερικανίδες και οι γυναίκες που ζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν επίσης πολύ υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε σύγκριση με τις λευκές γυναίκες.

«Αυτές οι διαφορές δημιουργούν σημαντικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες βιώνουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε η Harris. «Ανισότητες που είναι συχνά θέμα ζωής και θανάτου».

Μιλώντας σε ένα πλήθος δεκάδων ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του UCSF, η Harris ανέδειξε το έργο του προγράμματος EMBRACE του UCSF, το οποίο αποκάλεσε «πρότυπο». Το όνομα σημαίνει Engaging Mothers and Babies, Επανασχεδιάζοντας την προγεννητική φροντίδα για όλους.

Το EMBRACE προσφέρει προγεννητική και επιλόχεια φροντίδα σε μαύρες γυναίκες, αντιμετωπίζοντας κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που επηρεάζουν την εγκυμοσύνη και παρέχοντας φροντίδα μετά τον τοκετό έως και ένα χρόνο μετά τη γέννηση.

Our nation is facing a maternal health crisis. We must take action to ensure that every woman and every mother in our nation has the care she needs to thrive. https://t.co/DM2RNICiFo

— Vice President Kamala Harris (@VP) April 21, 2022

«Έχετε συγκεντρώσει ένα προσωπικό που αντικατοπτρίζει την κοινότητα και κατανοεί τις ανάγκες των ανθρώπων που υπηρετεί», είπε η Harris «Η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι αυτές οι στρατηγικές θα υιοθετηθούν παντού».

Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris έγραψε ξανά ιστορία και έγινε η πρώτη αντιπρόσωπος που έλαβε μέρος σε μια εκδήλωση Pride

Η Αντιπρόεδρος έχει υποστηρίξει πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν τις ανισότητες που οδηγούν σε μη ασφαλή αποτελέσματα για την υγεία των έγχρωμων γυναικών. Τον Δεκέμβριο, ηγήθηκε της πρώτης Ημέρας Δράσης για τη Μητρική Υγεία του Λευκού Οίκου για να ανακοινώσει επενδύσεις από εταιρείες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τη μείωση της μητρικής θνησιμότητας.

«Οι γυναίκες είναι οι πυλώνες τόσων οικογενειών και κοινοτήτων. Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για να διαβεβαιώσουμε ότι όλες οι γυναίκες και οι μητέρες στο έθνος μας έχουν την απαραίτητη φροντίδα. Οι δράσεις μας πρόκειται να αλλάξου ζωές», δήλωσε η Kamala Harris. «Το ένα τρίτο των θανάτων (που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη) είναι μία εβδομάδα μετά τη γέννηση, έως ένα έτος. Η διασφάλιση της συνέχειας της κάλυψης θα είναι χρήσιμη για τη μητέρα και το μωρό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Είναι θέμα ζωής και θανάτου»: Η Kamala Harris καταδικάζει τις ανισότητες του συστήματος και δίνει φωνή στις μαύρες γυναίκες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα