Κ.Μητσοτάκης: «Πρέπει να φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή»

12:08 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Με φόντο το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να συναντήσει Merkel και Schäuble, η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», αναφέρεται στον Πρόεδρο της ΝΔ και τις προσπάθειες του για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νέο πακέτο βοήθειας.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα τόνισε, ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει πολιτική αλλαγή, προκειμένου

η Ελλάδα να αποφύγει ένα τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας εάν φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή

Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της άρθρο με τον τίτλο:«Οι συντηρητικοί της Ελλάδας αναζητούν εγγύτητα με το Βερολίνο», θέλοντας να τονίσει τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και του κ. Μητσοτάκη με την επίσκεψη του στο Βερολίνο, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες, μετά και από την σκληρή στάση Wolfgang Schäuble, ο οποίος επανειλλειμένα απειλεί την Αθήνα με Grexit.

Όπως επισημαίνει η συντάκτρια του ρεπορτάζ μέσα από τις συναντήσεις του με την καγκελάριο, τον υπουργό Οικονομικών, βουλευτές και οικονομικούς παράγοντες, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μειώσει την αβεβαιότητα των διεθνών πιστωτών της χώρας για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχει σκοπό να παρουσιάσει στην Merkel το πλάνο του για την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον Κ. Μητσοτάκη η συντάκτρια της εφημερίδας αναφέρεται σε όσα θα πράξει ο ίδιος εάν γίνει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Εφόσον γίνει πρωθυπουργός, θέλει να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τους δανειστές. Σε αντάλλαγμα, αναμένει μεγαλύτερο περιθώριο στα δημοσιονομικά ζητήματα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκτονώσει την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για τους δημοσιονομικούς στόχους με έναν συμβιβασμό. Το Βερολίνο απαιτεί, η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5%. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει τώρα πλεόνασμα 2%. Έτσι δεν θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σε δεύτερο άρθρο της εφημερίδας, όπου και πάλι αναφέρεται στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή της επίσκεψή του στο Βερολίνο, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της: «Νέα αρχή με παλιούς γνώριμους». Με αυτό το άρθρο ο απεσταλμένος της Sueddeutsche Zeitung ,ο οποίος είχε παρακολουθήσει την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί το κεντρικό σύνθημα του κόμματος «νέα αρχή».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο συντάκτης της εφημερίδας τονίζει ότι στην Ελλάδα έρχεται κανείς στην εξουσία μόνο όταν το μίσος για τους κυβερνώντες φτάσει το απροχώρητο. Για να το εξηγήσει αυτό, δίνει και κάποια πρόσφατα δημοσκοπικά στοχεία, τα οποία δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα, με το 50% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο για την θέση του Πρωθυπουργού.

«Η επιτυχία, η απογοήτευση και η οργή πάνε μαζί. Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πάντα ένα μεγάλο δράμα. Και τώρα ετοιμάζεται πάλι κάτι τέτοιο».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης βλέπει Merkel- Schäuble στο Βερολίνο

Photos: Nikos Libertas / SOOC

The post Κ.Μητσοτάκης: «Πρέπει να φέρουμε έγκαιρα την πολιτική αλλαγή» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα