Έφτασε στην Αθήνα ο Emanuel Macron | Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψή του (live)

12:51 7/9/2017 - Πηγή: iPop
Στο Ελλάδα έφτασε ο Γάλλος Πρόεδρος Emanuel Macron, o οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να φέρει επενδύσεις και να στείλει το μήνυμα στήριξης του προς την Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 12.37, μαζί με την σύζυγό

του Brigitte, όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με άγημα του στρατού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Τον Emanuel Macron | Λεπτόσυνοδεύουν ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau, αλλά και 39 Γάλλοι επιχειρηματίες.

Το σημερινό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσουν μισή ώρα αργότερα (χάρη και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν) και η πρώτη ενέργεια του κ. Μακρόν θα είναι να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αμέσως μετά το γαλλικό προεδρικό ζεύγος θα μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού και στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα το υποδεχθούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία (Σίσσυ). Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του κ. Μακρόν από τον κ. Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις των δύο προέδρων και κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Στις 3:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Μακρόν και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο και στις 4:15 μμ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών, υπό τον Γάλλο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στις 5μμ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 7:05μμ ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου θα υπάρξει προσφώνηση από τον κ. Τσίπρα και αντιφώνηση από τον Γάλλο πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει, στις 9μμ, το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Photo: AFP PHOTO / POOL / Bertrand GUAY

Το άρθρο Έφτασε στην Αθήνα ο Emanuel Macron | Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψή του (live) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα