Έχω 8 χρόνια να φάω σοκολάτα

22:10 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Η παρακάτω ιστορία είναι 100% αληθινή και είναι η προσωπική μου ιστορία. Με λένε Εύα και έχω 8 χρόνια να φάω σοκολάτα. Ή αλλιώς με λένε Εύα και είμαι 8 χρόνια καθαρή που θα έλεγαν και στις συναντήσεις των ανώνυμων αλκοολικών! Η δική μου εξάρτηση δεν ήταν στο αλκοόλ αλλά στη σοκολάτα. Η απεξάρτηση μου ήρθε με βίαιο τρόπο, όχι δεν με έσυραν σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης. Η απεξάρτηση μου ήταν αναγκαστική. Η αιτία; Αλλεργία.

Κάθε

πληγή πάνω στο σώμα μου συνοδευόταν με μία κούκλα και μία σοκολάτα. Από μικρή, λοιπόν, αγάπησα τις σοκολάτες και έμαθα πως παίρνουν μακριά τον πόνο. Όπως καταλαβαίνεις το δικό μου μυστικό όταν είχα τις μαύρες μου δεν ήταν βασισμένο στο αμερικάνικο πρότυπο της οικογενειακής συσκευασίας παγωτού. Το δικό μου μυστικό ήταν μία μπάρα σοκολάτας. Μεγαλώνοντας οι πληγές λιγόστεψαν αλλά οι σοκολάτες δεν ακολούθησαν την ίδια οδό. Μετά το σχολείο περνούσα μία βόλτα από το περίπτερο και έπαιρνα μία μπάρα σοκολάτας. Κάθε μέρα. Σ αυτό το σημείο να τονίσω πως όχι δεν ήμουν μία φουσκωτή μπάλα με 4 άκρα να περισσεύουν ώστε να κόβουν την ταχύτητα όπως τσουλούσα στις κατηφόρες!

Μία σοκολάτα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα έλεγα γελώντας και έτρωγα ακόμα μία μπουκιά από το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μου που έκανε κραντς θόρυβο κάθε φορά που πιο σοκολάτα γάλακτος δεν γινόταν από την Ελβετία… όπως κατάλαβες δεν είχα προτιμήσεις! Ότι μάρκα και να ήταν, ότι προέλευσης και να ήταν σε όποια μορφή και να ήταν εγώ την λάτρευα! Μέχρι που μία μέρα γέμισα κόκκινα μεγάλα εξανθήματα τα οποία κάλυπταν κάθε μα κάθε χιλιοστό της επιδερμίδας μου και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω! Οι κινήσεις άμεσες, η μαμά αρπάζει το παιδί, το σέρνει στο νοσοκομείο, ο κακός κύριος με την λευκή ποδιά ζητάει περαιτέρω εξετάσεις με εκατοντάδες αλλεργικά τεστ και το παιδί καταλήγει με κυριολεκτικά εκατοντάδες τσιμπήματα σε χέρια, πλάτη και μέση. Το πόρισμα του κακού αλλεργιολόγου;;;;;;;;; Αλλεργία κυρία μου. Όχι μόνο σε ένα τρόφιμο, όχι μόνο σ ένα φάρμακο, όχι μόνο σ ένα ζώο και όχι μόνο σ ένα φυτό! Από τα 68 διαφορετικά πράγματα που βγήκε εκείνη την ημέρα ένα με ενόχλησε. Ένα με τάραξε. Ένα μόνο και αυτό ήταν η σοκολάτα. Ή για να είμαι ακριβής ένα συστατικό που περιέχεται στο κακάο… και κάπου εδώ ήρθε το τέλος του κόσμου για μένα.

Οκ, μπορεί να σου ακούγομαι και λίγο ντράμα κουίν αλλά μετά από 18 χρόνια ζωής που είχα μάθει να ζω με την σοκολάτα έπρεπε να την κόψω μαχαίρι. Οι πρώτες μέρες ήταν δραματικές. Το σάκχαρο μου ήταν πεσμένο, η διάθεση μου επίσης πεσμένη. Όχι δεν ήταν ψυχολογικές αντιδράσεις.. ο οργανισμός είχε μάθει ότι κάθε μεσημέρι παίρνει μία συγκεκριμένη δόση γλυκού και είχε προσαρμοστεί σ αυτούς τους ρυθμούς και ξαφνικά του πήρα αυτή τη δόση ενέργειας. Τρέμουλο φυσικά και δεν υπήρχε αλλά μέσα στο μυαλό μου ταυτιζόμουν λίγο με τους χρήστες ηρωίνης που τους έκοψαν τη δόση τους και τους έβαλαν στην απεξάρτηση. Η διαφορά μας; Εκείνοι είχαν τη μεθαδόνη… εγώ τίποτα…!

Οι πρώτες μέρες πέρασαν όντως δύσκολα και υποκατάστατο δεν βρήκα. Για την ακρίβεια σταμάτησα να τρώω τελείως γλυκά. Όλοι είχαν την απορία –είτε με ήξεραν είτε όχι- για το πως καταφέρνω και ζω χωρίς σοκολάτα. Μέχρι τον πρώτο χρόνο απλά τους κοιτούσα και δεν τους απαντούσα καθώς είχα στο μυαλό μου ότι θα καταφέρω να ξαναφάω σύντομα σοκολάτα! Κακώς το πίστευα. 1.5 χρόνο ακριβώς μετά τα τεστ πήρα ένα σοκολατάκι από εκείνα του κύριου πρέσβη που μας κακομαθαίνει και δοκίμασα αν η αλλεργία είναι ακόμα εκεί (βλέπεις κάποιες αλλεργίες υποχωρούν)… λάθος! Το αποτέλεσμα; Πρήστηκα σαν μπαλόνι και πήγα απευθείας στο νοσοκομείο…! Από εκείνο το βράδυ και μετά το πήρα απόφαση. Τέρμα η σοκολάτα για μένα! Βρήκα μία έξυπνη απάντηση για όσους απορούσαν πως ζω χωρίς σοκολάτα: «κάνω μπόλικο σεξ και δεν χρειάζομαι υποκατάστατο» έλεγα.

Σήμερα 8 χρόνια μετά δεν θυμάμαι καν τι γεύση έχει η σοκολάτα. Ναι, η μυρωδιά ακόμα με εξιτάρει, όπως και η όψη ενός περιποιημένου σουφλέ σοκολάτας αλλά ειλικρινά δεν μου κάνει αίσθηση να πάρω το κουταλάκι και να δοκιμάσω αν η αλλεργία είναι ακόμα εκεί ή έχει υποχωρήσει. Έχω 8 χρόνια να φάω σοκολάτα και αισθάνομαι καλά!

The post Έχω 8 χρόνια να φάω σοκολάτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα