Έχεις πάλι λόξυγγα; Μάθε γιατί…

18:32 20/7/2014 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές εκεί που κάθεσαι ανέμελος-η αρχίζεις να έχεις έναν ενοχλητικό λόξυγγα που σε αποσυντονίζει και σε εκνευρίζει; Το χειρότερο βέβαια είναι να το πάθεις όταν έχεις μία παρουσίαση στη δουλειά, ένα meeting ή όταν μιλάς στο τηλέφωνο.

Το πρόβλημα του λόξυγγα, εκτός από εσένα, απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες που φυσικά μετά από πολλά πειράματα και πολλές μελέτες κατέληξαν στο παρακάτω συμπέρασμα. Ο λόξυγγας προκαλείται από τον ερεθισμό των αισθητήριων νεύρων στο στήθος ή τη κοιλιά σου που πυροδοτούν ένα αντανακλαστικό τόξο στους

μυς και ελέγχουν το διάφραγμα και τη γλωττίδα σου.

Ο συγκεκριμένος ερεθισμός που προκαλεί το λόξυγγα, μπορεί να προκληθεί από οποιονδήποτε πόνο, στρες ή ακόμα και αλλαγές που μπορούν να συμβούν στη χημεία και στη σύνθεση του αίματος σου. Και τις περισσότερες φορές, όπως, θα έχεις παρατηρήσει, ο λόξυγγας έρχεται μετά το φαγητό ή ακόμα και όταν αφήνεις πολλές ώρες το στομάχι σου άδειο. Βέβαια, για να σου πούμε την αλήθεια (όπως τονίζουν και οι επιστήμονες) ο λόξυγγας δεν έχει καμία απολύτως χρησιμότητα για τον οργανισμό σου εκτός από το να σε εκνευρίζει.

Πώς μπορείς, όμως, να σταματήσεις το λόξιγκα;

Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη φαρμακευτική θεραπεία για να σταματήσεις το λόξυγγα. Οπότε, καλό θα ήταν για ακόμα μία φορά να ακούσεις όλα σου έλεγε η γιαγιά σου και να κρατήσεις απλά την αναπνοή σου ή να πιεις αρκετό νερό.

Προσοχή!

Για σπάνιες περιπτώσεις και πολύ επίμονα περιστατικά, για ανθρώπους δηλαδή που μπορεί να έχουν ακόμα και χρόνιο λόξυγγα υπάρχει και άλλος ένας τρόπος αντιμετώπισης (που είναι λίγο extreme). Οι γιατροί κάνοντας μία μικροεπέμβαση μπορούν να βάλουν στον οργανισμό εμφύτευμα νευροδιεργετών που δε θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να στείλει το μήνυμα του λόξυγγα!

The post Έχεις πάλι λόξυγγα; Μάθε γιατί… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα