Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά τη συμφωνία προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος

16:56 9/5/2017 - Πηγή: iPop

Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά τη συμφωνία προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος, περιγράφοντας τον οδικό χάρτη για τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real FM, περιέγραψε τα επόμενα βήματα, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

Κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησηςΟι Θεσμοί στη συνέχεια θα γράψουν την έκθεση συμμόρφωσης, η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup της 22ας ΜαΐουΣτο Eurogroup θα μπει
και τυπικά η σφραγίδα της ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας

«Παράλληλα, θα συζητούνται όλο αυτό το διάστημα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να καλυφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το χρέος. Ευελπιστούμε ότι στις 22 Μαΐου θα υπάρξει μία συμφωνία ως προς και αυτό το πεδίο», πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από εκεί και πέρα, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αποτελεί την εγγύηση για επιτυχημένες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, έτσι ώστε να γίνει προετοιμασία για το καλοκαίρι του 2018, που η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει αναχρηματοδοτεί το χρέος της, χωρίς τη στήριξη από τον επίσημο τομέα.

«Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, είναι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας να υπάρξει δοκιμαστική έξοδος στις αγορές. Τον ακριβή χρόνο δεν μπορώ να τον προεξοφλήσω», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι μετά από επτά χρόνια αξιολογήσεων και τριών προγραμμάτων, είναι η πρώτη φορά «που μία αξιολόγηση κλείνει με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, δηλαδή, χωρίς να υπάρχει δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί με παραπάνω λιτότητα. Επομένως, ο μηδενικός δημοσιονομικός αντίκτυπος θεωρούμε ότι αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησης».

Photo: BBC

The post Δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά τη συμφωνία προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα