ΔΝΤ: Τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο

17:37 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Το μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη αποτελούν τα «κόκκινα δάνεια» τονίζει σε έκθεση του που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Τετάρτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα επισημαίνει πως η αξία τους ανέρχεται στα 900 δισ. ευρώ και ξεκαθαρίζει ότι το 10% αφορά τις ελληνικές τράπεζες.

Τι
άλλο τονίζει το ΔΝΤ;

Εστιάζει στο μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δηλώνει ότι αυτά ευθύνονται «για τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών» και επικαλείται ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «την Ελλάδα και την Ιταλία».

Να τονισθεί πως παράλληλα το ΔΝΤ εστιάζει και στην «ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης λύσης του προβλήματος» και δηλώνει ότι «συνδυάζει ισχυρή εποπτεία, μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου, ανάπτυξη χρηματαγορών και δημιουργία εταιρειών διαχείρισης».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν φαίνεται αν κάνει βήμα πίσω τονίζουν τα διεθνή Μέσα. Σε σχετικό του δημοσίευμα το Reuters το οποίο επικαλείται προσχέδιο εγγράφου του ΔΝΤ στο οποίο είχε πρόσβαση τονίζει πως «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δε θέλουν να δώσουν στην Αθήνα ουσιαστική ελάφρυνση χρέους». Οι Ευρωπαίοι εμμένουν σε σκληρά μέτρα και δε δέχονται να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των συντάξεων.

Το Ταμείο φαίνεται στο προσχέδιο να τονίζει:

Παρά τη γενναιόδωρη, υπό ευνοϊκούς όρους, επίσημη χρηματοδότηση και τα σχέδια για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις η δυναμική του χρέους προβλέπεται να παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμη

Και επισημαίνει σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους:

«Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, επιπροσθέτως των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών, θα είναι ουσιαστικής σημασίας η αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την χορήγηση περαιτέρω ελάφρυνσης του επίσημου χρέους».

The post ΔΝΤ: Τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα