«Κλειδί» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συμφωνία τονίζει η Κομισιόν

16:06 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και των εκπρόσωπων των Θεσμών εστίασε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος τόνισε πως αποτελεί το «κλειδί» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν, αναφέρθηκε επίσης και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει τα νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Ο Αξιωματούχος της Κομισιόν υπογράμμισε πως η Επιτροπή «είναι ενήμερη για τις προθέσεις της Κυβέρνησης» και επίσης έδωσε

ιδιαίτερη σημασία στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες τις χαρακτήρισε αναγκαίες.

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν μίλησε για τις διαπραγματεύσεις και τόνισε πως η Επιτροπή αναμένει «ταχεία πρόοδο σε όλα τα μέτωπα».

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη σε συνέντευξη του στη Γαλλική εφημερίδα, Le Monde, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί συνέστησε «ψυχραιμία προς όλους» και τόνισε πως η Κομισίον επιθυμεί να έχει το ρόλο του μεσολαβητή για την επίτευξη συμφωνίας.

Στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας:

Έκτακτο ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την μη επίτευξη συμφωνίας πριν την Ουάσινγκτον μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, ο ίδιος μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη στη Γαλλία όπου θα έχει στις 19:00 συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες.

The post «Κλειδί» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η συμφωνία τονίζει η Κομισιόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα