ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση

17:51 8/6/2017 - Πηγή: iPop

Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ δια στόματος του εκπροσώπου του, Gerry Rice, ότι το επικρατέστερο σενάριο στην παρούσα φάση είναι μια συμφωνία στο Eurogroup, η οποία θα επιτρέπει μεν τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς, ωστόσο, να συμπεριλαμβάνεται και χρηματοδοτική συμμετοχή του.

Φυσικά, όπως επαναλαμβάνει ο ίδιος,

παραμένει ως βασικός στόχος μια συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει τη χρηματοδοτική συμμετοχή:

Το Ταμείο θεωρεί ότι η καταρχήν συμφωνία αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επιλογή, καθώς στόχος παραμένει η επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει την χρηματοδότηση της χώρας από το Ταμείο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου σημείωσε πως οι συζητήσεις ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται και μάλιστα σημειώνουν πρόοδο, ενώ επισήμανε ότι την ίδια στιγμή λύνονται και οι διαφορές, χωρίς να υπάρχει ακόμα συμφωνία.

Σύμφωνα με τον Gerry Rice, ο πρωταρχικός στόχος του ΔΝΤ είναι συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Προκειμένου να συμβεί, όμως, αυτό χρειάζονται οι εγγυήσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων πιστωτών για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Δε χρειάζεται απόλυτη εξειδίκευση των μέτρων, αλλά κάποιες εγγυήσεις ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα οδηγήσουν και στη βιωσιμότητα του χρέους

Σημειώνεται πως στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα δώσει το παρών και η Christine Lagarde.

Διαβάστε ακόμα:

Προετοιμασίες για το EuroGroup| Πίεση από την Κομισιόν και νομοσχέδιο «σκούπα» για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

The post ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα