«Διστακτικό» το ΔΝΤ- Τι στάση τελικά θα κρατήσει;

14:07 19/12/2016 - Πηγή: iPop

Αρκετά δύσκολο φέρεται να είναι το κλίμα που επικρατεί στο ΔΝΤ αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στο «εξαιρετικά επιβαρυμένο» κλίμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές μετά τις παροχές που υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το περιοδικό Der Spiegel

σε σχετικό του άρθρο διευκρινίζει, πως η στάση του Ταμείο είναι «στον αέρα» και υπογραμμίζει πως η απόφαση θα ληφθεί την άνοιξη.

Το άρθρο του Der Spiegel φέρει τον τίτλο «Το ΔΝΤ διστάζει» και σ΄αυτό ο αρθρογράφος τοποθετεί την απόφαση του Ταμείου αναφορικά με το αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα την ερχόμενη άνοιξη.

Συγκεκριμένα, το άρθρο υπογραμμίζει:

Ο κύριος λόγος είναι η επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ τέλος Ιανουαρίου

Ενώ εν συνεχεία προσθέτει:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση. Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης

Επίσης, το περιοδικό σημειώνεται, πως η χώρα μας έχει ανάγκη από ρευστό τον επόμενο Ιούνιο έτσι ώστε να μπορέσει να πληρώσει την επόμενη δόση.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος Ιανουαρίου βλέπει το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Σκουρλέτης

The post «Διστακτικό» το ΔΝΤ- Τι στάση τελικά θα κρατήσει; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα