Δικογραφία για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ | Στο στόχαστρο Παπανδρέου-Λοβέρδος

15:20 19/4/2017 - Πηγή: iPop

ΔικογραφίαΜΚΟ | σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανώνυμων Εταιρειών, διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Τις χρηματοδοτήσεις φέρονται να είχαν υπογράψει, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Με σκοπό να

διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων, ο κ. Κοντονής απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή.

Στη δικογραφία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο, περιγράφονται οι αξιόποινες πράξεις:Της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου, καιΤης ηθικής αυτουργίας στην πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ένας υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των ΑΕ:Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής ΕυρώπηςΙνστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕΔιαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕΧρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕΑστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη

The post Δικογραφία για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ | Στο στόχαστρο Παπανδρέου-Λοβέρδος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα