Δίκη Λιγνάδη: «Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν» – Η κατάθεση του 25χρονου

19:10 8/4/2022 - Πηγή: iPop

Συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή, 8/4, η δίκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον κατηγορούμενο να φτάνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών λίγο μετά τις 8:30 το πρωί. Να υπενθυμίσουμε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για «βιασμό κατά συρροή» ανηλίκων και νεαρών ανδρών.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίστηκε με την κατάθεση του δεύτερου θύματος, τον 25χρονο Αιγύπτιο ο οποίος υποστηρίζει πως ο βιασμός έλαβε χώρα στην Επίδαυρο. Καθώς αποκάλυπτε στο δικαστήριο όλα όσα έχουν συμβεί, ο δικηγόρους

του Δημήτρη Λιγνάδη, κ. Κούγιας, ζήτησε από το θύμα να αναπαραστήσει τον βιασμό, τότε ξέσπασαν αντιδράσεις από όλη την αίθουσα.

Δίκη Λιγνάδη: Θα συνεχιστεί στις 11 Απριλίου

«Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

Με αυτά τα λόγια και ξεσπώντας σε κλάματα, ο δεύτερος νεαρός άνδρας που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε κατά του σκηνοθέτη και ηθοποιού. Ο 25χρονος περιέγραψε για άλλη μία φορά όλα όσα έζησε στην Επίδαυρο το 2015, τότε που βιάστηκε από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ο ίδιος ήταν ανήλικος.

Αφού η εξέταση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, ο κ. Κούγιας του ζήτησε να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντάς τον.

Μάρτυρας: … Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…

Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό…

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Κούγια όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Ο 25χρονος περιέγραψε ως «πολύ βίαιο» το αδίκημα που καταγγέλλει ότι έγινε στο ξενοδοχείο και στην ερώτηση γιατί δεν αμύνθηκε, εξήγησε: «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Απριλίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη Λιγνάδη: «Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν» – Η κατάθεση του 25χρονου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Λιγνάδη, Είχα, Ένιωθα, 25χρονου,diki lignadi, eicha, eniotha, 25chronou