Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή- Πράγματα που ίσως αγνοείς

09:31 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Η τρίτη ημέρα του τρίτου μήνα του έτους έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή (International Day for Ear and Hearing). Η εν λόγω ημερομηνία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ).

Ποιος ο στόχος της εν λόγω Ημέρας;

Στόχος της καθιέρωσης της είναι να ευαισθητοποιηθεί το παγκόσμιο κοινό σχετικά με την υγιεινή του αυτιού η οποία έχει καθοριστικές

συνέπειες στην ακοή του ατόμου.

Γιατί, όμως καθιερώθηκε να γιορτάζεται την τρίτη ημέρα του Μαρτίου;

Αυτή η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει πολύ με τα δύο αυτιά του ανθρώπου.

Δες την παρακάτω φωτογραφία και θα το καταλάβεις σίγουρα κι εσύ:

Πόσα άτομα παγκοσμίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής;

Η απώλεια της ακοής, η οποία δεν παρατηρείται μόνο σε άτομα μεγάλη ηλικίας (όπως επικρατεί σαν άποψη), θεωρείται μια από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, τα άτομα τα οποία είτε είναι κωφοί, είτε αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακοή τους σ΄όλο τον κόσμο ξεπερνούν τα 275 εκατομμύρια.

Ποιες είναι, όμως, πιο σημαντικές αιτίες;Οι χρόνιες μολύνσεις του αυτιού οι οποίες πολλές φορές οδηγούν ακόμα και στην ολική κώφωση.Ασθένειες, όπως η ερυθρά, η ιλαρά, η μηνιγγίτιδα ή και η παρωτίτιδα.Η έκθεση σε πολύ έντονο και συνεχόμενο θόρυβο.Η πάροδος των ετών.Δραστικές φαρμακευτικές ουσίες, όπως είναι η στρεπτομυκίνη και η γενταμικίνη.Η έλλειψη βάρους του νεογνού (κάτω από 2,5 κιλά), ο νεογνικός ίκτερος και η έλλειψη οξυγόνου του βρέφους.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας είναι πως τα κωφά άτομα δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τις αδικίες που υπάρχουν στην κοινωνία. Είναι άτομα ίσα με τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης:

Το νησί των Σκλάβων: Κωφοί και ακούοντες ηθοποιοί στέλνουν το μήνυμα της ισότητας

The post Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή- Πράγματα που ίσως αγνοείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα