Διευκρινίσεις από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για τις αποφάσεις του ΔΝΤ

14:16 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις αποφάσεις του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα προέβη την Τετάρτη το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Όπως ξεκαθάρισε η Εκπρόσωπος του οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στο νέο έτος.

Η εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο

Reuters, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως για να ληφθούν αποφάσεις από το Ταμείο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει μέσα στον μήνα που διανύουμε, όπως περίμενε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Η F. Von Tiesenhausen στη συνέντευξη Τύπου είπε χαρακτηριστικά:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασίσει για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, πράγμα που δεν αναμένεται να συμβεί φέτος

Εξήγησε, πως ακόμη βρισκόμαστε στη δεύτερη αξιολόγηση και χρειάζεται κάποιο χρόνο, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε:

Είναι σαφές πως δεν θα έχουμε αυτή την απόφαση του ΔΝΤ πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Θα συνεχιστεί το νέο χρόνο

Τι είχε πει την Τρίτη ο Σόιμπλε;

Θυμίζουμε, πως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ecofin ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, είχε στην ουσία στείλει το ίδιο μήνυμα με την εκπρόσωπο του και είχε κάνει λόγο για περισσότερο χρόνο που χρειάζεται για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Επίσης, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μεταξύ των υπολοίπων είχε αναφερθεί στην πολιτική ηγεσία της χώρας από την οποία και ζήτησε να σταματήσει να λέει στους Έλληνες πολίτες πως για τα προβλήματα φταίνε «κάποιοι ξένοι».

Ο Β. Σόιμπλε μίλησε και για τον ομόλογο του Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας:

Ο κ. Τσακαλώτος που έχει πει ότι αισθάνεται σαν να βρίσκεται στριμωγμένος ανάμεσα σε δύο ελέφαντες. Πιθανώς να θεωρεί ελέφαντα το ΔΝΤ. Δεν γνωρίζω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος ελέφαντας

Διαβάστε επίσης:

ESM: Έτσι θα εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

The post Διευκρινίσεις από το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για τις αποφάσεις του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα