Τηλεόραση : μιζέρια και κακομοιριά, πρωϊνές, μεσημβρινές και απογευματινές μπουροδολογίες των καναλιών!

12:32 7/12/2016 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Όποια μέρα και ώρα αν ανοίξεις την Ελληνική τηλεόραση σε οποιοδήποτε κανάλι, είναι δύσκολα να ξεφύγεις από μακροσκελείς πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις γύρω από μια μίζερη χρεοκοπημένη χώρα και μια κοινωνία που ζει μέσα στη φτώχεια την κακομοιριά και εξαθλίωση.

Οι πολιτικές συζητήσεις και αναλύσεις συμπληρώνονται με άλλα προγράμματα, αναζητήσεων, πόνου, δάκρυ και αίματος δυστυχισμένων ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Τα κανάλια παρουσιάζουν μια Ελλάδα

που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Μπαγκλαντές ή άλλες τριτοκοσμικές χώρες. Αλήθεια ή ψέματα; Υπερβολές η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου για υψηλή τηλεθέαση; Ανυπαρξία τηλεοπτικών προγραμμάτων «δίδει χρημάτων»; Χαμηλό κόστος εκπομπών με εθισμό των καναλιών στον πόνο το δάκρυ και το αίμα προσφέροντας άρτων και θέαμα στον τηλεθεατή που το ζητά η «ψυχούλα» του μη έχοντας άλλον τρόπο ψυχαγωγίας;;;;

Όλα αυτά είναι ένα μίγμα τηλεθέασης που εγκλωβίζει τον τηλεθεατή μέσα από τις πρωινές, μεσημβρινές και απογευματινές «μπουρδολογίες» των καναλιών τον εγκέφαλο των τηλεθεατών που επιδρά σαν «ναρκωτική» ουσία, προκαλώντας ψυχοπλακωτικά προβλήματα και κατάθλιψη στην κοινωνία!

Με αυτή την έννοια αποφάσισα να κάνω μία ακτινογραφία της Ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και της ΕΡΤ, αφήνοντας εκτός το Mega αφού εδώ και καιρό στερείται ενημερωτικού και ειδησεογραφικού προγράμματος.

Η ακτινογραφία αφορά κυρίως τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ALPHA, ΣΤΑΡ, EPSILON-TV, ART, ΕΡΤ κλπ. Τα μικρά τοπικά και περιφερειακά κανάλια, κάνουν ακριβώς το αντίθετο για να επιβιώσουν. Τηλεπωλήσεις, τοποθέτηση προϊόντων και απομιμήσεις κουτσομπολιών και συζητήσεων γειτονιάς και καφενείου αντιγράφοντας πολλές φορές προγράμματα κλειδαρότρυπας.

Από της 6 το πρωί που αρχίζει η πρωινή ενημέρωση μέχρι τις απογευματινές ώρες 7-8 που αρχίζουν οι ειδήσεις(ο θεός να τις κάνει ειδήσεις) ακούγονται τόσες «μπουρδολογίες για μια κακομοιριασμένη και φτωχοποιημένη Ελλάδα. Μειώσεις συντάξεων χρέος, πείνα, εφορία, χωρίς ευρώ στην τσέπη, πλειστηριασμοί, συσσίτια, βγάζουν μια μιζέρια μέσα από την εικόνα που συνοδεύει πολλές φορές την αφήγηση που σε στέλνει κανονικά στο ψυχιατρείο ή την αυτοκτονία. Χωρίς καμιά σκέψη και φιλτράρισμα των όσων ακούγονται σου μαυρίζουν την ψυχή, χωρίς καμιά ελπίδα και προοπτική για το μέλλον.

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Έτσι ήταν πάντα, αλλά τα τελευταία χρόνια μετά την «κρίση» έχει ξεφύγει εντελώς από τα επιτρεπτά ώρα. Τα κανάλια χρεοκοπημένα σχεδόν και μη διαθέτοντας χρήματα για παραγωγές έχουν επιδοθεί σε μια ακατάσχετη πολιτική η ενημερωτική φλυαρία για να γεμίζουν το 24ώρο πρόγραμμα που απαιτεί ένας «σοβαρός» τηλεοπτικός σταθμός.

Εάν γίνει μία σοβαρή ανάλυση των προγραμμάτων των δικτύων πανελλαδικής εμβέλειας, είναι εύκολο να φανεί η γύμνια των καναλιών και των ανθρώπων που ασκούν τις διοικήσεις. Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν πρωινές, μεσημβρινές, και απογευματινές ζώνες, ή ακόμη και αυτές που φέρουν τον τίτλο της ψυχαγωγικής, είναι οι ίδιοι/ες εδώ και χρόνια, χωρίς να υπάρχει κάποιος με λίγο μυαλό να τους πει παιδιά τελειώσατε μας κουράσατε.

Προκαλώ τον οποιονδήποτε να ανατρέξει σε προγράμματα και εκπομπές αυτών των ζωνών, σε ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ, ΣΚΑΙ, ALPHA κλπ. και να συγκρίνει εκπομπή ή πρόγραμμα με το σήμερα. Θα δει ότι είναι επαναλήψεις σε περιεχόμενο και πρόσωπα. Πρωινές ζώνες με Λυριτζή- Οικονόμου, Παπαδάκη ή ALPHA, με Τσιμτσιλή-Βερύκιο κλπ. Μετά 10-12 θα δεις σε ΣΚΑΙ Μπουσδούκου, σε ΣΤΑΡ με Τσαπανίδου, ΑΝΤ1 Σκορδά, σε EPSILON-TV άλλες καλλονές και συζητήσεις, αρχίζεις να παίρνεις ηρεμιστικά.

Πηγαίνοντας στις μεσημβρινές και απογευματινές ζώνες, τότε χρειάζεσαι δίπλα να έχεις και ψυχίατρο. Εδώ θέλω να πω, ότι εξαίρεση αποτελούν οι «αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ τους οποίους μπορείς να παρακολουθήσεις ευχάριστα. Είναι μια ξεχωριστή νότα. Για Κουτσελίνη ΣΤΑΡ, και Μενεγάκη ALPHA ούτε συζήτηση. Μετά αρχίζει η κατάθλιψη με την Τατιάνα στο EPSILON για να παραδώσει στο σύζυγο με τις μεγάλες «αποκαλύψεις» και συνεργασία της ιδιωτικής επιχείρησης Newsit-Ευαγγελάτος.

Ο ΣΚΑΙ με τον Μπογδάνο δίνει τη δική του μάχη. Αυτό το παιδί ενώ έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα, έχει έναν εκνευρισμό στα χέρια και το περπάτημα και τα κάνει μούσκεμα. Κάποιος πρέπει να τον συγκρατήσει και να του μάθει 5-6 βασικούς τηλεοπτικούς κανόνες συμπεριφοράς σε ζωντανές εκπομπές. Σε μια επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε το περιεχόμενο αυτών των εκπομπών-ζωνών, τα πρόσωπα που συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις εκπομπές.

Γιατί συμμετέχουν πολιτικοί και στελέχη με προτεραιότητα τους φωνακλάδες και «προβληματικούς» και γιατί εμφανίζονται συνήθως τα ίδια πρόσωπα στις πολιτικές συζητήσεις; Γιατί προσκαλούνται 6-7 και γίνεται η χάβρα…. χωρίς να βγαίνει κανένα νόημα σε μια συζήτηση, ενώ θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ χρήσιμη;

Οι ειδήσεις είναι ένα άλλο θέμα που θα αναλύσουμε. Είναι πράγματι ειδήσεις η πασαρέλα με ξώπλατα μοντελάκια, που παρελαύνουν στο πλατό; Γιατί έχουνε τόσους σχολιαστές και αναλυτές τα δελτία ειδήσεων και ιδιαίτερα ο ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τα πάντα-τύφλα στα μάτια τους-πλην ελάχιστων εξαιρέσεων;

Όλα αυτά σε επόμενες αναρτήσεις και μέχρι τότε μακριά από προγράμματα και τηλεοπτικές ζώνες που προκαλούν παρενέργειες και χρειάζονται δυνατά ηρεμιστικά! Για την ΕΡΤ και τα προγραμματά της θα κάνουμε ειδικό αφιέρωμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα