Διευκρινίσεις από το ΔΝΤ: Πρόθεση μας να στηρίξουμε την Ελλάδα

19:48 9/10/2016 - Πηγή: iPop

Στη διαβεβαίωση πως συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα προέβη το ΔΝΤ διαψεύδοντας το δημοσίευμα του Reuters που έκανε λόγο για αποχώρηση του από το πρόγραμμα. Να σημειωθεί, πως το Ταμείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει, πως «στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ,

Gerry Rice, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής:

Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο

Όπως εξήγησε «οι Εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα βρεθούν στην Αθήνα για να συνεχίσουν οι συζητήσεις» και παρέπεμψε στις δηλώσεις Τόμσεν.

Θυμίζουμε, πως την Παρασκευή ο Πολ Τόμσεν σημείωσε «σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα σε μια ή δύο εβδομάδες».

Τι ανέφερε το Reuters;

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο επικαλούνταν πηγές του ΔΝΤ επισήμανε ότι «το Ταμείο φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να μην πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, κρατώντας μόνο ειδικό συμβουλευτικό ρόλο με περιορισμένες αρμοδιότητες».

«Αν δεν ληφθούν τώρα οι αποφάσεις ή καθυστερήσουν, μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε τις επενδύσεις και δεν θα συμπεριελάμβανε την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωνε το σχετικό δημοσίευμα και εξηγούσε ότι «οι πιο πολλοί παίκτες θέλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και λύση στο ελληνικό χρέος».

Διαβάστε επίσης:

Οι κανόνες του ΔΝΤ δεν αλλάζουν εύκολα, είπε η Λαγκάρντ στον Τσακαλώτο

The post Διευκρινίσεις από το ΔΝΤ: Πρόθεση μας να στηρίξουμε την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα