Νέα προγράμματα κατάρτισης για χιλιάδες ανέργους- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

18:23 9/10/2016 - Πηγή: iPop

Νέα προγράμματα, τα οποία θα αφορούν 23.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως και 64 ετών, αναμένεται να υλοποιηθούν και μάλιστα άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω δράση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Οκτώβρη και θα απευθύνεται συγκεκριμένα σε
23.000 άτομα τα οποία θα έχουν χαμηλά προσόντα και δεξιότητες. Τα άτομα που θα μπορέσουν να δηλώσουν σημμετοχή θα πρέπει να είναι ηλικίας 29 έως 64 ετών, ενώ

μπορεί ακόμα να είναι και απόφοιτοι ΑΕΙ -ΤΕΙ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι γνωστό και ως voucher έχει συνολικό προϋπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ και ανακλήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου εξ αιτίας του ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού.

Ο ανασχεδιασμός του πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Τι έχει ως σκοπό το εν λόγω πρόγραμμα;

Τη βελτίωση του βιογραφικού των ατόμων που θα συμμετάσχουν έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Πως θα γίνει η ενίσχυση του βιογραφικού;

Μέσω της κατάρτισης τους, αλλά παράλληλα και μέσω της πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές εταιρίες.

Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμα και εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων.

Πως θα κατανεμηθούν τα χρήματα στους δικαιούχους;

Υπάρχει η θεωρητική αλλά και η πρακτική κατάρτιση σε επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι: Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας.

Σημειώνεται, πως το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 600€ (120 ώρες/ 5 ευρώ την ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Την ίδια στιγμή, το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο θα φτάσει τα 2.000€ (500ώρες/ 4 ευρώ την ώρα) , συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.

Παράλληλα, θα διατίθεται επιταγή κατάρτισης η οποία θα αφορά στην οικονομική αξία ποσού έως 1.155 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική – 945 ευρώ) και συμβουλευτικής (60 ευρώ).

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Νέα προγράμματα κατάρτισης για χιλιάδες ανέργους- Όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα