Γιαγιά Μηλίτσα: Παρακαλούσα να μην πάρουμε το Νόμπελ

19:28 9/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Καθώς οι «διάσημες γιαγιάδες» της Λέσβου ανέμεναν τα νέα από το Όσλο όπου την Παρασκευή ανακοινώθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν στρέψει τις κάμερες προς το μέρος τους προσοκώντας μία δήλωση.

Όταν η ανακοίνωση έφερε το Νόμπελ στην Κολομβία και τον πρόεδρό της, οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες έδειχναν αμήχανες. «Δεν πειράζει, κόρη μου, η αγάπη του κόσμου μας φτάνει» ήταν η πρώτη αντίδραση της μιας απ’ αυτές σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

«Αμα έχεις

πολλά δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Εμάς μας φτάνει η σύνταξη…».

Η Αιμιλία Καμβυση, η γιαγιά Μηλίτσα, όπως έχει γίνει γνωστη στον κόσμο, όταν τα ΜΜΕ αποχώρησαν, εκμυστηρεύτηκε: «Εγώ, να σου πω την αλήθεια, πολύ το χάρηκα. Παρακαλούσα να μην το πάρω το βραβείο γιατί υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό. Γιατί εσύ και όχι εμείς. Δεν άντεχα, θα με έστελναν στο νοσοκομείο, δεν θα έβγαινε σε καλό όλο αυτό» ανέφερε και προσέθεσε: «Εγώ έκανα αυτό που θα έκαναν όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του κόσμου. Πήρα το μωρό που ήταν πεινασμένο και το τάισα. Να δούμε τι θα κάνει το κράτος γι’ αυτά τα παιδιά. Τώρα θέλω να βρω την ησυχία μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα