Διαβήματα ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την τουρκική πρόκληση

19:02 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Με σειρά διαβημάτων απαντάει το ελληνικό ΥΠΕΞ στην τουρκική πρόκληση, η οποία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν πλοίο της γείτονος χώρας προχώρησε στη ρίψη βολών κοντά στο Φαρμακονήσι.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζουν το επεισόδιο ως «απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν την Τουρκία ότι για ακόμα μια φορά προέβη σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας προβληματισμό για τις «συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Οι κύκλοι του Υπουργείου

αναφέρουν ότι η Αθήνα προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων «και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών».

Τι συνέβη το πρωί της Παρασκευής;

Το τουρκικό πολεμικό «Κουσάντασι» προχώρησε σε ρίψη βολών 2 μίλια ανατολικά απ’ το Φαρμακονήσι. Η ρίψη βολών έγινε για 10 λεπτά μέσα στο διάστημα απ’ τις 7 έως τις 9 το πρωί.

Από ελληνικής πλευράς, στο σημείο βρισκόταν η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου.

Η Τουρκία με τη Navtex 221/17 είχε προαναγγείλει την εκτέλεση πυρών στην περιοχή στα πλαίσια άσκησης, όμως, η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι- natvex προκειμένου να καταργηθεί η τουρκική λόγω του ότι συμπεριλαβάνονταν ελληνικά χωρικά ύδατα στην άσκηση.

The post Διαβήματα ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την τουρκική πρόκληση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα