Spiegel: Συμμετοχή του ΔΝΤ με μόλις 5 δις ευρώ

17:41 17/2/2017 - Πηγή: iPop

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι Merkel και Lagarde συνομίλησαν τηλεφωνικά προ ημερών και συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel θέλει το Ταμείο να συμμετέχει μεν στο πρόγραμμα, όμως, με μόλις 5 δις

ευρώ, ποσό το οποίο είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, «το ΔΝΤ αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης μόνο με 5 δισ. ευρώ. Το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

Το δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας πως το καλοκαίρι του 2015, όταν και συμφωνήθηκε το πακέτο διάσωσης, είχε συζητηθεί το ποσό των 16 δισ. ευρώ. «Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, μετά από μια μακρά διαμάχη το ΔΝΤ ζήτησε αντάλλαγμα για φρέσκο χρήμα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ».

Ενώ μέχρι πρότινος, σχολιάζει το περιοδικό, η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν αβέβαιη, πλέον φαίνεται ότι συμμερίζεται την άποψη των Ευρωπαίων δανειστών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει το 2018 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Τέλος, το Spiegel γράφει πως οι εταίροι ελπίζουν ότι οι εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία θα δώσουν ώθηση για ταχύτερη έγκριση της αξιολόγησης, διότι τα εκλογικά αποτελέσματα ενδεχομένως να έθεταν νέα εμπόδια.

The post Spiegel: Συμμετοχή του ΔΝΤ με μόλις 5 δις ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα