Διαβήματα διαμαρτυρίας ελληνικού ΥΠΕΞ σε 4 κράτη για τα επεισόδια στην Ειδομένη

22:05 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας σε 4 κράτη προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στην Ειδομένη. Συγκεκριμένα τα διαβήματα αφορούν την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σερβία και την Κροατία.

Οι Πρέσβεις των ανωτέρων χωρών καλούνται για διάβημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ διότι αστυνομικοί από τα συγκεκριμένα κράτη φέρεται να είχαν εμπλοκή στα επεισόδια με τους πρόσφυγες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Οι Πρέσβεις καλούνται να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν δημόσια

τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ ότι οι αποσπασμένοι αστυνομικοί συμμετείχαν στα επεισόδια, όπου έγινε χρήση χημικών εναντίον των προσφύγων στην Ειδομένη.

Την Κυριακή είχε γίνει διάβημα της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ για τα επεισόδια της ίδιας ημέρας. Σε διάβημα προχώρησε όμως και η ΠΓΔΜ κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές για μη συνεργασία.

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης μετά τη σημερινή ένταση.

Πρόσφυγες επιχείρησαν να ρίξουν τμήμα του φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να κάνουν και πάλι χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές σε διάφορα σημεία του δρόμου που οδηγεί προς τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις αφορούσαν τρία άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και έναν άντρα αλλά και μία γυναίκα από την Αγγλία καθώς στο όχημα όπου επέβαιναν υπήρχε ασύρματος.

Οι συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλη ΜΚΟ η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο και έχει έδρα το Πολύκαστρο, με μια 32χρονη να είναι η ιδρυτής της.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές προχώρησαν σε ακόμα δύο συλλήψεις Τσέχων, οι οποίοι είχαν πάνω τους μαχαίρι, μικρή ποσότητα ναρκωτικών, φυσίγγιο και ένας κάλυκας πολεμικού όπλου.

Το πρωί οι άνδρες της αστυνομίας είχαν συλλάβει και μια Γερμανίδα που είχε στην κατοχή της ένα σπρέι πιπεριού.

Ένας Γερμανός ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή μαχαιριού,αφέθηκε ελεύθερος.

The post Διαβήματα διαμαρτυρίας ελληνικού ΥΠΕΞ σε 4 κράτη για τα επεισόδια στην Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα