Θερμή υποδοχή Τσίπρα από Ολάντ – Τσίπρας: Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει προ πολλού (BINTEO)

22:01 13/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Η συμφωνία για την αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

«Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός αναφέροντας, βάσει στοιχείων, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται

πρόσθετα μέτρα. Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ χθες (Τρίτη) ανακοίνωσε ύφεση 0,2%. Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, μετέφερε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

Η συνάντηση έγινε στη σκιά της διαπραγμάτευσης και μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δύο νομοσχέδια, χωρίς την τυπική έγκριση των δανειστών.

Η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον Φρανσουά Ολάντ έγινε σε θερμό κλίμα, όπως μεταφέρουν ανταποκριτές από τη γαλλική πρωτεύουσα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή:

Keywords
Τυχαία Θέματα