Διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

19:38 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. κα Ποτάμι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να διερευνηθούν οι εν λόγω καταγγελίες.

Την έρευνα θα διεξάγει αρμόδιος εισαγγελέας μετά από εντολή

του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Σημειώνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Αξίζει να τονίσουμε ότι νωρίτερα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διερεύνηση των καταγγελιών «ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών».

Η ΝΔ απ’ την πλευρά της τόνισε πως η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και πρόσθεσε: «Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου:

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους.

Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΟΤΕ: Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία

«Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιμγής ελέγχους», τονίζει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Έχει δοθεί εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση, και από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές, για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας».

Η αρχική ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της Κ.Ε.»

«Οι οχλήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο».

Το ΚΚΕ καλεί την Κυβέρνηση να ερευνήσει άμεσα σε βάθος το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα