Καμμένος: Δεν θα δεχθούμε προκλήσεις που προσβάλλουν την ιστορία και το διεθνές δίκαιο

18:34 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυμα προς την Τουρκία και την Αλβανία απέστειλε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι «δεν θα δεχθούμε προκλήσεις και αναφορές, οι οποίες προσβάλλουν την ιστορία αλλά και το διεθνές δίκαιο».

Ο Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία στα ακριτικά φυλάκια της Βορειοδυτικής Ελλάδας τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις προκλήσεις

απ’ την Τουρκία και την Αλβανία:

Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών

Στη συνέχεια τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν όλοι ότι «οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις», οι οποίες κατά τον ίδιο, έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, «γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία».

Ο Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την δήλωσή του υπογραμμίζοντας πως ο Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έρχονται μετά τα λεγόμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσολγου ότι τα Ίμια είναι τούρκικο έδαφος.

Διαβάστε ακόμα:

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στον Τσαβούσογλου: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα Ίμια

The post Καμμένος: Δεν θα δεχθούμε προκλήσεις που προσβάλλουν την ιστορία και το διεθνές δίκαιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα